Scrutinul american, in direct la TVR 1

3 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Marti, 4 noiembrie si miercuri, 5 noiembrie, TVR 1 va conecta Romania in timp real la desfasurarea alegerilor prezidentiale din Statele Unite, prin intermediul unui maraton de transmisiuni directe.

In Noaptea Americana, difuzata marti, 4 noiembrie, de la ora 23:00, Mihai Constantin va urmari, pe parcursul a trei ore, evolutia procesului electoral. Este vorba despre decizia a peste 100 de milioane de alegatori, care au urmarit cea mai scumpa campanie electorala, si care au acum posibilitatea de a vota, in premiera, un american de culoare pentru Casa Alba.

Emisia de noapte a TVR va fi completata de Ioana Dumitrescu si Tudor Naparu, aflati in legatura directa cu Mihai Melinescu, corespondentul TVR din Washington, si cu Ramona Avramescu, prezenta la hotelul Howard Johnson, unde Ambasada SUA la Bucuresti organizeaza un eveniment-maraton dedicat alegerilor americane.
Prezenta in studioul TVR va fi Orchestra Fortelor Aeriene Americane stationate in Europa, un ansamblu de renume format din peste 40 de membri, ce reprezinta U.S. Air Force la cel mai inalt nivel.

A doua zi de dimineata, de la ora 07:00, TVR 1 va difuza programul "America a votat!", o editie speciala in care telespectatorii vor vedea, in direct, rezultatele votului american. Va fi un nou maraton de trei ore in care Monica Ghiurco, Luca Niculescu si invitatii lor vor discuta despre profilul noului sef de la Casa Alba si despre provocarile care il asteapta, fie ca e vorba de criza financiara, de razboaiele din Irak si Afganistan sau de relatiile cu Europa.
Reactii de pe continentul american, dar si din alte capitale ale lumii, vor fi relatate de corespondentii TVR din Washington - Mihai Melinescu, Paris - Vasile Damian si Moscova - Liviu Iurea.

Aceste programe maraton vor fi precedate de difuzarea la TVR 1 a doua documentare americane despre candidatii la fotoliul de Presedinte al Statelor Unite: democratul Barack Obama (luni, 3 noiembrie, 22.15) si republicanul John McCain (marti, 4 noiembrie, 22.15).

Rezultatele finale si ecourile internationale ale scrutinului vor putea fi urmarite pe parcursul intregii saptamani in Jurnalele TVR.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod