Samsung Electronics România îi ajută pe tinerii liceeni să-și descopere cariera potrivită

Samsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, continuă și anul acesta programul educațional „Trends of Tomorrow”. În cadrul caravanei, aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivită pentru ei, vor primi recomandări de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care le aleg, precum și consiliere în planificarea educațională și profesională.
Cavarana Samsung Trends of Tomorrow se va desfășura în două etape – primăvară și toamnă – și va ajunge în 10 orașe ale țării. În perioada 23 aprilie – 16 mai, elevii din clasele a X-a și a XI-a din Timișoara, Arad, Oradea, Baia Mare și Bistrița vor fi primii care vor afla care sunt opțiunile de carieră care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor.

În România, conform unui studiu publicat de ARACIS în 2012, 80% dintre absolvenți lucrează în alt domeniu decât acela pentru care s-au pregătit, iar 75% dintre aceia care au absolvit o instituție superioară de învățământ nu sunt mulțumiți de profesia aleasă.
În acest context, consilierea adecvată în carieră devine un punct cheie pentru viitorul profesional al generației actuale de elevi care tinde să se ghideze mai mult după informațiile primite de la familie sau de la cunoscuți.
 
În cadrul ediției din acest an a caravanei educaționale, aproximativ 8000 de elevi vor avea șansa să afle ce tipuri de cariere li se potrivesc prin intermediul unui instrument special de testare care le va oferi acestora o imagine realistă asupra opțiunilor profesionale pe care le pot explora.

Pentru că digitalizarea este o componentă esențială în fiecare domeniu de activitate, în completarea tipurilor de cariere potrivite lor, elevii vor primi și recomandări de aptitudini digitale, dezvoltate în parteneriat cu eJobs, pentru a-și putea dezvolta din timp competențele necesare domeniilor pe care vor să le urmeze în viitor.

Tinerii liceeni vor primi informații și sfaturi utile atât în cadrul caravanei, cât și pe pagina de Facebook, Samsung Trends of Tomorrow.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod