Romanii detin recordul pentru cel mai lung lant de pizza din lume

5 Octombrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Romanii detin recordul pentru cel mai lung lant de pizza din lume

Sambata, 3 octombrie, reprezentantul cartii recordurilor a omologat cel de-al doilea record mondial propus de organizatorii Bucharest Food Festival si realizat de catre Jerry’s Pizza, impreuna cu Hellmann’s Ketchup. Lantul de pizza ce a masurat 496,97 metri si a fost format din peste 2200 de pizze, a fost asezat pe mesele aliniate pe 14 randuri de circa 100 de voluntari care au fost organizati exemplar.

Au fost respectate si normele de igiena, toata lumea purtand manusi de unica folosinta, inclusiv reprezentantul Cartii Recordurilor.
Reteta pizzei de succes a mai inglobat 600 de kilograme de faina speciala de pizza, 400 de kilograme de mozzarella, 200 de kilograme de sos de rosii, 15 litri de ulei de masline, 3 kilograme de drojdie.

Recordul anterior fusese stabilit in Australia si insuma 221 de metri lungime.

90% dintre pizzele recordului mondial de la Bucuresti au fost donate unor case de copii si batrani iar 10% din pizze au fost consumate cu pofta de spectatorii prezenti in cea de-a treia zi a Bucharest Food Festival. Joi la Bucharest Food Festival, a fost stabilit recordul mondial pentru "Cea Mai Mare Ciorba de Burta din Lume", cu o ciorba de 1058 de litri, ce a insumat 5000 de portii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod