Regina Elizabeth a II-a a împlinit 63 de ani de domnie

Suverana Marii Britanii este pe punctul de a depăși, în septembrie, recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, deţinut de regina Victoria.
Această aniversare a fost marcată, ca de obicei, prin 41 de salve de tun trase de Royal Horse Artillery din Green Park, în faţa Palatului Buckingham, ce au fost urmate de 62 de salve trase de regimentul City of London, în faţa Turnului Londrei, informează cotidianul francez Le Figaro, citat de Mediafax.

Ca în fiecare an, suverana britanică, ajunsă la vârsta de 88 de ani, a comemorat această dată specială, care coincide cu data morţii tatălui ei, regele George al VI-lea, cu sobrietate şi departe de Londra.
Regina Elizabeth a II-a şi-a petrecut ziua în reşedina ei din Sandringham, în estul Angliei, unde tatăl ei a murit în somn în urmă cu 63 de ani.

Elizabeth a II-a, pe atunci în vârstă de 25 de ani, se afla în Kenya când a fost informată despre moartea tatălui ei, pe 6 februarie 1952.

Suverana britanică are mari şanse să doboare pe 9 septembrie recordul de longevitate deţinut de regina Victoria, care a domnit vreme de 63 de ani şi 7 luni - mai exact, 23.226 de zile, 16 ore şi 23 de minute -, până la moartea ei, în 1901.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod