Prima nuntă a lui Hagi, primul mare eveniment monden de după Revoluţie!

În ziua de azi, Gheorghe Hagi e un om realizat pe toate planurile. Ca sportiv a obţinut aproape tot ce şi-a propus, în afaceri se descurcă bine cu ce produce la Academia de fotbal şi în turism, iar în viaţă personală e mai mult decât împlinit, cu o familie reuşită, în care soţia Marilena şi cei doi copii Chira şi Ianis completează tabloul.

Iulie 1990, zile toride de vară, e prima vară în democraţie şi primul eveniment monden major, mediatizat: se însura Gheorghe Hagi. Cununia civilă la Constanţa, cea religioasă la Catedrala ortodoxă din acelaşi oraş, masa şi dansul la restaurantul Mioriţa din Mamaia.

Pentru Gică Hagi lunile mai, iunie, iulie 1990 au fost pline de evenimente importante.
În mai, la Intercontinental, Hagi semna transferul de la Steaua la Real Madrid pentru o suma record la acea vreme, 4,5 milioane de dolari. Pleca de la o echipa care dominase Europa în ultimii cinci ani şi ajungea la cea mai titrată echipa a continentului, a lumii. Prima fotografie îl prezintă pe Hagi acordând primul interviu reprezentanţilor presei iberice, ziariştilor de la AS, în vestiarul Stelei. Este o imagine istorică dacă avem în vedere că e surprinsă după ultimul meci la o echipă de club, disputat în România de marele jucător.


1990. Hagi, alături de jurnaliştii spanioli, în vestiarul echipei Steaua după ce a anunţat că va pleca la Real Madrid

În iunie, Campionatul Mondial din Italia nu-l remarcă neapărat printre vedete, Lăcătuş, de departe, luând faţa tuturor, dar comparaţia cu Maradona  fusese lansată!
Eliminaţi în sferturi la penalty, de Irlanda, tricolorii s-au  întors acasă cu fruntea sus şi se pregăteau de nuntă ! Gică Hagi se însoară!
Hoinărise destul. În gaşcă cu Balint şi Belodedici, Gică “punctase” decisiv printre “frumuseţile patriei”, preferate fiind balerinele de la Barul Melody a lui Viorel Păunescu, sau tinere actriţe ale teatrelor bucureştene.

Fotbalistul discută în contradictoriu cu viitoarea soţie, Leni

Destul, gata cu burlăcia! La 25 de ani, Hagi îşi dorea o casă, o familie.
Aleasa inimii, frumoasa Leni Celnicu , machedoancă de-a lui, colegi de facultate la ASE, se cunoşteau demult.
Petrecerea a durat două zile, putem aminti că machedonii chiar ştiu să se distreze, cântecele şi dansurile lor electrizând toată ambianţa, iar colegii lui Gică, de la Steaua şi de la echipa naţională au intrat rapid în atmosferă. Cel mai în formă a fost Gabi Balint, care cu această ocazie şi-a prezentat noua cucerire - un fotomodel din Ploieşti, ce tocmai câştigase un concurs de miss, primul concurs de acest gen după Revoluţie. Can-can-ul exista şi atunci, dar puţin vizibil, doar apropiaţii ştiau că Balint se afişase cu top-modelul, după ce rupsese logodna cu Sandra, fata fostului ministru Macovescu. Sandra s-a căsătorit, apoi, cu Belodedici. Ceilalţi jucători invitaţi la nuntă aveau ca unic subiect de discuţie transferurile în străinătate. La acea ora, în afară de Hagi în Spania, mai fuseseră perfectate plecările lui Gică Popescu în Olanda şi-a lui Raducioiu în Italia.

Baia de mulţime făcută de Hagi şi de mireasa lui în Constanţa

Petrecerea de la restaurant fusese precedată de ceremonia religiosă, ocazie cu care sute de constănţeni au avut ocazia să-i admire pe tinerii căsătoriţi fără ca aceştia, Gică şi Leni să se simtă foarte deranjaţi de baia de mulţime creată inevitabil şi fără să fie protejaţi de vreo garda de corp, lucru care azi ar fi de neconceput…
Cât despre cei doi însurăţei nu se putea spune că toate erau bune şi frumoase! Nu se sfiau să discute aprins şi în contardictoriu chiar în biserică, aşa cum se poate observa într-una dintre fotografiile document pe care le publicăm şi a căror autor este chiar semnatarul acestor rânduri, în fapt, singurul reprezentant al presei admis în apropierea lui Hagi, inclusiv la acest eveniment.
Faptul că între cei doi tineri căsătoriţi existau tensiuni încă de la începutul drumului lor comun în viaţă s-a confirmat mai târziu la Madrid, când căsnicia s-a destrămat în mai puţin de doi ani. A urmat un proces de divorţ cu toate faţetele lui neplăcute. Copii n-au avut.

clement-peter
clement-peter
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod