Mercedes Sosa a incetat din viata

de Iulia Anghel, 4 Octombrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Mercedes Sosa a incetat din viata

Una dintre cele mai bune voci ale Americii Latine a decedat duminica, la varsta de 74 de ani. Din declaratiile facute de conducerea clinicii in care a fost internata inca de pe 18 septembrie, se intelege ca artista suferea de ceva timp de o boala incurabila.

Ultimul raport medical, facut public pe 18 septembrie, indica faptul ca aceasta se confrunta "cu o importanta degradare a functiilor sale vitale", mai ales cu "grave disfunctii renale si pulmonare", informeaza Mediafax.

Cantareata argentiniana Mercedes Sosa, una dintre cele mai celebre voci ale Americii Latine, a decedat duminica, la varsta de 74 de ani, dupa o indelungata suferinta, a anuntat conducerea clinicii unde aceasta a fost internata pe 18 septembrie.

Problemele sale de sanatate si spitalizarea din luna martie au impiedicat-o sa participe la lansarea unui dublu album al sau, intitulat "Cantora", compus din numeroase duete cu vedete ale muzicii spaniole si latino-americane (Joan Manuel Serrat, Luis Alberto Spinetta, Caetano Veloso, Shakira).

Militanta comunista, ea s-a autoexilat in Europa in timpul dictaturii militare din Argentina (1976 - 1983).
Supranumita "La Negra", pentru parul ei foarte negru si lung, ea a devenit, dupa intoarcerea in patria sa natala, o mare figura a cantecului popular in toata America Latina.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod