Megadeth cântă în Bucureşti pe 17 iunie

Trupa americană de trash metal va concerta în Capitală în ultima zi de OST Fest, la Zone Arena.

Fondată de Dave Mustaine în urma plecării de la Metallica, în 1983, la Los Angeles, trupa Megadeth a devenit repede cunoscută pe plan internaţional, fiind pioniera mişcării thrash metal americane. În cei peste 25 de ani de carieră, Megadeth a vândut peste 30 milioane de albume, iar şase materiale discografice consecutive au primit discul de platină în SUA.

Cu fiecare nou album lansat, recunoaşterea şi aclamaţiile nu veneau doar de la fanii declaraţi, ci şi din partea criticilor, care i-au nominalizat de şapte ori consecutiv la premiile Grammy pentru cea mai bună trupă metal, notează Mediafax.

În 2002, după ce Dave Mustaine a suferit o leziune gravă a nervilor de la mâna stângă, Megadeth s-a destrămat.

Doi ani mai târziu, în 2004, spre marea bucurie a fanilor din toată lumea, Mustaine s-a recuperat şi a reunit trupa.

Megadeth e cunoscută pentru stilul distinctiv al sunetului chitării din piesele ei, acestea incluzând pasaje muzicale complexe şi solo-uri de chitară ce reuşesc de fiecare dată să ţină publicul cu respiraţia tăiată. Piese precum "Symphony of Destruction", "A Tout Le Monde", "Hangar 18" şi "Contdown to Extinction" au făcut din membrii Megadeth idoli pentru milioane de oameni din toată lumea.

Trupele Megadeth, Metallica, Slayer şi Anthrax au format Big4 (Big Four of Thrash) şi au concertat pentru prima oară împreună pe aceeaşi scenă pe 16 iunie 2010, la Varşovia.
Big4 au ajuns în acelaşi an şi la Bucureşti, în festivalul Sonisphere.

OST Fest va avea loc în perioada 15-17 iunie, la Zone Arena din Bucureşti, evenimentul fiind organizat de Project Events, în colaborare cu Cavalleria Events.

Mai multe detalii despre festival, precum şi despre trupele care vor cânta în toate cele trei zile ale evenimentului se găsesc pe www.ostfest.ro. Până în prezent, au mai fost anunţaţi Motorhead, Dimmu Borgir şi Motley Crue.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod