Lucian Mindruta se antreneaza pentru un prestigios concurs international

de Ileana Voicu Ghinea, 2 Iunie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Lucian Mindruta se antreneaza pentru un prestigios concurs international
Echipajul romanesc, din care face parte si jurnalistul Lucian Mindruta, va participa la Cupa Rolex, competitie ce se va desfasura in septembrie 2010 la Porto
Cervo. "Din acest sfarsit de saptamana, ma voi antrena constant pentru obiectivul nostru cel mai mare: participarea la Cupa Rolex care se va desfasura in
septembrie 2010 la Porto Cervo. Va fi primul echipaj romanesc inscris acolo si speram sa reusim sa refacem o traditie de participare la astfel de curse"
,
declara Lucian Mindruta.

Echipajul a avut deja parte de antrenament la Regatta Marii Negre, in trei zile de competitie, toate cu incercari dificile pentru concurenti.
Astfel, in prima zi, pe traseul Balcik – Mangalia, startul a fost dat cu intarziere din cauza lipsei vantului. Iar conditiile au fost schimbatoare: a fost cand vant puternic cand rotiri de vant, ingreunand desfasurarea competitiei.

Zilele a doua si a treia au avut in program curse in-shore. Sambata, 29 mai, a avut loc numai o singura cursa, dupa-amiaza vantul incetand sa mai bata iar competitia a trebuit intrerupta. Duminica, echipajele si-au luat revansa, intrecandu-se in trei curse. Natalia a iesit invingatoare la una din aceste trei curse.

Concursul de la Porto Cervo, din Sardinia, este unul dintre cele mai competitive din lume.
Este o regatta mono-tip, in care participa mai mult de 100 de veliere model Swan. "Pentru ca ambarcatiunile sunt similare, ceea ce conteaza este echipajul si felul in care se antreneaza. O secunda de intarziere la efectuarea unei operatiuni, cum ar fi o volta, te poate costa cateva locuri in clasamentul general", continua jurnalistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod