Lansare “Mari Actori Români” şi recital Horaţiu Mălăele - „Sunt un orb”

12 Mai 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Lansare “Mari Actori Români” şi recital Horaţiu Mălăele - „Sunt un orb”

Pe 22 mai 2011, orele 20.00, la Palatul Copiilor se lansează al 4-lea CD al Colecţiei „Mari Actori Români” dedicat lui Horatiu Malaele, lansare care va fi urmată de un recital extraordinar „Horaţiu Mălăele - Sunt un orb”.

Cel de-al 4-lea CD al colectiei transpune recitalul Horaţiu Mălăele - „Sunt un orb” pe suport audio, spectatorii prezenti la premiera primind drept cadou din partea organizatorilor cate un exemplar.

În cadrul Colecţiei "Mari Actori Români", au fost lansate până in prezent 3 CD-uri de autor: "Fluture în lesă de aur" – Mircea Albulescu, "Miscellanea" – Radu Beligan şi "Taclale" – Ion Lucian.

Spectacolul “Sunt un orb” s-a născut din nevoia artistului Horaţiu Mălăele de a împărtăşi publicului poeziile pe care le-a îndrăgit din copilărie până la vârsta maturităţii, oferindu-le noi valenţe prin interpretarea sa originală: „De poeţii pe care îi recit în acest spectacol mă leagă bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe alţii din cărţile bibliotecilor mele.

Cu unii dintre ei am legat chiar o prietenie, cum este Emil Brumaru. Şi cu Nichita Stănescu am fost un bun prieten în copilăria mea teatrală şi în maturitatea lui artistică. Nu sunt mândru de lucrurile astea, dar aşa le-a aranjat Dumnezeu”, declara actorul.

Horaţiu Mălăele aduce în faţa publicului diverse personaje, atent selecţionate din viata cotidiană, pentru a caricaturiza în manieră personală societatea actuală. Îndrăgitul actor trece de la dragostea animalieră, picturală, imobiliară, la dragostea de mamă, de partid sau de la sinceritatea iubirii din “Uriaşul”, la revolta intrinsecă din “Un actor destul de fad”.

Este un spectacol plin de înţelesuri, de dragoste, de umor, de replici care dor, de uitare şi speranţă; multe sentimente şi stări sufleteşti sunt îmbinate în jurul acestui recital extraordinar care reuşeşte de fiecare dată să surprindă prin inflexiunile vocii sau gesturi expresive.

Costul biletelor este de 70 de lei şi include CD-ul cu acelaşi nume din cadrul Colecţiei „Mari Actori Români”. Biletele se pot procura de la Palatul Copiilor, Sala Palatului, Teatrul Naţional din Bucureşti, reţeaua magazinelor „Vreau Bilet” (Magazinul Unirea Shooping Center - etajul 2, Carrefour Băneasa), precum şi de pe site-urile www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, www.blt.ro.

Recitalul va fi reluat şi pe data de 7 iunie, la aceiaşi locaţie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod