Iulia Albu o provoacă pe Mădălina Ghenea. "Îmi doresc să încerci să mă dai în judecată"

Fashion editorul i-a dat o replică usturătoare actriţei, după ce aceasta a ameninţat-o cu un proces pentru comentariile făcute la adresa ţinutelor pe care le-a purtat la Festivalul de Film de la Cannes.

După ce Mădălina Ghenea a numit-o penibilă şi a precizat că declaraţiile acesteia nu merită să fie luate în seamă, Iulia a postat pe site-ul ei o scrisoare deschisă, în care demontează discursul actriţei. Fashion editorul a făcut o analiză pe text necruţătoare.

"«Nu vreau să dau o replică»- aici avem, evident, o contradicţie în termeni. Prin urmare, dacă nu dorim să dăm o replică, nu o facem. Este evident, dragă Mădălina, că tu VREI să «dai o replică». Şi nu una oarecare, ci una extrem de lungă şi incoerentă cu vagi accente de furie. «unor persoane care de fapt mă lasă absolut rece»- Aici cred că pot afirma fără niciun fel de dubiu, că, în niciun caz, critica mea NU «te-a lăsat rece». Această strategie de a-ţi minimaliza adversarul negând influenţa sa asupra ta poate fi susţinută DOAR cu condiţia unui răspuns evaziv.

De exemplu: «Mă lasă rece părerea unuia sau a altuia. Important este CĂ EU mă simt bine aşa». PUNCT. Nu-i nimic. Te inţeleg… în fond tu, dragă Mădălina G, nu «pui preţ pe şcolile româneşti”, nu? Dar despre asta puţin mai târziu… Şi uite, vezi, nici măcar nu am pomenit de virgulele alea două lipsă", îşi începe atacul Iulia.

În final, TU cât anume valorezi pentru această ţară?Iulia Albu
Fosta soţie a lui Mihai Albu subliniază că reacţia Mădălinei este una tipic balcanică, deşi actriţa vrea să se distanţeze de mentalitatea românească, prin faptul că aceasta consideră comentariile ei ca fiind o dovadă de "răutate, prostie, frustrare sau toate la un loc". "O să îţi explic eu foarte clar. ESTE VORBA DESPRE TOATE LA UN LOC.
Răutate - pentru că aşa defineşte românul balcanic, despre care chiar tu faci vorbire, ORICE analiză argumentată, fie că vorbim despre mâncare, modă, fotbal sau politică. Prostie - pentru că este câteodată greu să lupţi cu acest flagel având în vedere rata crescândă a analfabetismului în orice domeniu. Frustrare - pentru că DA! Sunt frustrată şi de multe ori nu înţeleg de ce este mai bine să îţi arăţi fundul şi nu talentul (asta în toate domeniile, deşi, să recunoaştem, tu, Mădălina, ai un fund frumos şi numai bun de arătat)"
.

Iulia Albu se declară surprinsă că cineva care totuşi are o educaţie modestă este atât de revoltată de existenţa unor emisiuni de tip tabloid, mai ales că deşi a absolvit doar liceul, Mădălina îşi permite să critice studiile Iuliei la şcoli româneşti.
"«E şi cazul unei emisiuni a unui post turcesc de televiziune, emisiune ce se potriveşte din plin cu cultură balcanică ce ne domină puternic» -Dragă Mădălina, cred că te referi de fapt la faptul că este o emisiune de tip tabloid. Te informez pe această cale că aici, în România, tabloidul este printre cele mai exploatate formate. Probabil tu, Mădălina Ghenea, citeşti Descartes şi urmăreşti TVR CULTURAL, însă te asigur că o mare parte a românilor, după o zi obositoare de muncă, preferă o bârfă proastă şi un zâmbet sincer. În cugetarea mea mă întreb… oare cum cineva cu o educaţie atât de modestă, limitată la absolvirea unui liceu, spun gurile rele şi invidioase, poate fi atât de revoltat în legătură cu acest subiect?", scrie Iulia.

Contraatacul continuă: «La respectiva emisiune există o doamna «expert în modă», cu studii româneşti de specialitate» - Da, dragă Mădălina Ghenea, această doamnă cu studiile ei româneşti de specialitate, pe care tu le minimalizezi şi ridiculizezi, studii făcute la aceleaşi instituţii care au dat nume ca Constantin Brâncuşi, Cornelui Baba şi…(te plictisesc? iertare!) această doamnă care «te lasă rece», ACEASTĂ doamnă este mândră că este româncă.
Eu nu am avut nevoie, Mădălina dragă, de vreun scandal cu iz de amantlâc ca să devin ceea ce sunt, aşa cum au făcut şi fac multe dive mioritice. Şi aş putea chiar empatiza cu tine care ştii cât este de greu să îţi construieşti singură un nume trecând prin atât de multe valuri şi voaluri, nu-i aşa?"
, punctează Iulia Albu.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • cleo pe 7 Iun 2015, 10:51
  Merita un proces pentru calomnii

  Aceasta frustrata Albu este un 0 (zero) pentru Romania, se cearta cu toata lumea, nu are nici un fel de respect pentru nimeni, si da in America sau alte tari nu faci cariera cu "scolile", asa cum se lauda ea, pentru ca pana la urma nu a realizat nimic, nu apare nicaieri in lume, nu o cunoaste nimeni, iar eu ca romanca sunt "satula" de aceasta nebuna care nu va ajunge niciodata la nivelul oricarei alte romance realizate in afara, fara sa fi avut nevoie sa se casatoreasca cu cizmaru Albu.

  2
  0

 • bob pe 28 Mai 2015, 17:53
  fugiti !

  Acum este clar pt toata lumea dece s-a incheiat casnicia ex d-nei Albu...Cine sa o suporte ?! Nimeni nu-i destept si frumos ca ea...si talentat,si...patriot (pana si aici isi aroga locul 1) Multumim postului tv si ziarelor ca ne-o arata in toata splendoarea,valorificand creativ tot soiul de carpe,stergare,flori,ramasite de orice fel,metraje asezate fistichiu,sa creeze controverse ! NICI UN STIL ! Aroganta si tupeu,cat cuprind...

  6
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod