Ion Dolanescu a murit

19 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Ion Dolanescu a murit

Cantaretul de muzica populara Ion Dolanescu a incetat din viata astazi, in urma unui stop cardio - respirator, potrivit Mediafax.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la locuinta acestuia din Capitala, unde timp de o ora s-a incercat resuscitarea artistului. Decesul s-a inregistrat in jurul orei 16.00.

Originar din satul Persinari, judetul Dambovita, Dolanescu a avut o discografie semnificativa, cu numeroase inregistrari la radio si televiziune si cu o bogata activitate concertistica.

El este cunoscut si pentru duetele realizate impreuna cu Maria Ciobanu, si cu fiul lor, Ionut Dolanescu.
Primele cantece pe care le-a inregistrat la radio sunt "Mai Lenuta treci-i dealul" si "De-ar fi mandra fata buna". A inregistrat peste 50 de albume, dintre care "M-am nascut in Carpati", "Cantece si balade din tara novicilor", "Romante si cantece de petrecere" si "Haulite".

In colaborare cu Maria Ciobanu, a inregistrat albumul de muzica usoara "Astazi e ziua ta", dar a avut colaborari si cu Maria Tanase, Ionela Prodan si Elena Merisoreanu.

Ion Dolanescu avea 65 de ani.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romeo vaduva pe 22 Mar 2009, 01:58
    Pacat ca sa stins vocea de aur al folclorului romanesc

    DE mic copil am dat spectacole la SALA POLIVALENTA impreuna cu domnul ION DOLONESCU SI CU IONUT ERAU TOTI PE UN MARE AFIS pacat ca sa stins din viata lucefarul folclorului romanesc dar muzica sa divina va ramane vie in eternitate pentru noi toti romanii care l-am iubit . D-ZEU S-AL IERTE VA RAMANE VESNIC IN SUFLETELE NOASTRE

    0
    0

  • madalina pe 19 Mar 2009, 22:49
    dumnezeu sa-l ierte

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA! VOR TRECE ANI,APE VOR CURGE, FURTUNI VOR CUTREIERA CARPATII DAR TITAN PRECUM EL, PAMANTUL ROMANESC NU V-A MAI AVEA....II MULTUMESC LU D-ZEU pentru DARUL SAU.O VOCE SI UN SUFLET CALD CE ITI ALINA SUFLETUL SI DORUL :(:(

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod