In ultima saptamana, Michael Jackson a vandut peste 800.000 de albume

8 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
In ultima saptamana, Michael Jackson a vandut peste 800.000 de albume

Albumele lui Michael Jackson s-au vandut in circa 800.000 de copii in SUA, in saptamana de dinaintea ceremoniei publice in memoria acestuia, potrivit unui studiu realizat de Nielsen SoundScan, care se ocupa cu monitorizarea vanzarilor din industria muzicii si citat de Mediafax.

Potrivit billboard.biz, vanzarile albumelor lui Michael au crescut cu 90% comparativ cu saptamana precedenta, cand acestea au ajuns la 422.000 de copii, un fenomen preconizat de specialisti avand in vedere ca aceasta a fost prima saptamana de dupa moartea artistului, pe 25 iunie.
Totodata, distribuitorii au ramas in scurt timp fara albume, in timp ce Sony Music Entertainment si Universal Music Group au avut posibilitatea sa aprovizioneze saptamana trecuta magazinele cu CD-uri, pentru a indeplini cerintele consumatorilor.

Miercuri dimineata, compilatia "Number Ones" a lui Michael Jackson a fost inclusa printre cele mai bine vandute albume din SUA, cu 339.000 de copii vandute si a cucerit, totodata, primul loc in topul Billboard.

"Thrilller", un alt album al artistului, s-a situat pe locul al doilea, cu 187.000 de copii (86%), iar pe locul al treilea s-a plasat albumul recent lansat "Now 31", cuprinzand compilatii ale mai multor artisti, care a inregistrat vanzari de 169.000 de copii.


De asemenea, Michael Jackson domina si topul Pop Catalog Albums, care reuneste albume mai vechi de 18 luni, care au cazut sub pozitia 100 in Topul Billboard 200 si care nu au nicio melodie difuzata la radio.

In topul Billboard Hot Digital Songs, Jackson va ocupa cinci din cele zece pozitii, cu melodia "Man in the mirror", lider in topul celor mai descarcate melodii digitale ale saptamanii (159.000 de unitati). Per total, melodia s-a situat pe locul al doilea in topul melodiilor cel mai bine vandute ale saptamanii, alaturi de "I Gotta Feeling" (215.000) a formatiei The Black Eyed Peas.

Numarul total de descarcari ale melodiilor lui Michael Jackson pe aceasta saptamana - incluzand si piesele interpretate cu Jackson 5 si The Jacksons - a fost de 2,2 milioane, in timp ce in saptamana precedenta a fost de 2,6 milioane.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ami4love pe 27 Ian 2010, 12:45
    Bună, eu sunt Ami!

    Bună, eu sunt Ami! Vă rugăm să how are you! Sper sa fie bine şi în perfectă condiţie de health.I a trecut prin profilul dvs. şi am citit-o şi a luat intersest în ea, vă rog, dacă nu i mintea va vrea sa-mi scrieti pe acest ID-ul (amihaji33@yahoo.co.uk) Sper să aud de la tine în curând, şi voi fi de aşteptare pentru dumneavoastră de mail pentru ca am ceva foarte important să se să vă spun. O mulţime de dragoste Mis Ami Haji!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod