Fundatia VIER PFOTEN a salvat trei usi din Serbia

29 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Fundatia VIER PFOTEN a salvat trei usi din Serbia

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN a reusit sa salveze ultimii trei ursi dansatori din Serbia. Seida (7 ani), Nastasija (10 ani) si Milena (30 ani) au fost eliberate marti 27 ianuarie, in parcul ursilor dansatori din Belitsa, Bulgaria, dupa ani de abuzuri fizice, petrecuti in conditii de malnutritie severa, legati cu lanturi si avand inele metalice in nas.

"Salvarea ursilor din Serbia este un pas important pentru protectia animalelor. Ne bucuram ca dupa lungi negocieri am reusit sa castigam increderea Guvernului din Serbia si sa punem bazele unor proiecte viitoare comune in domeniul protectiei animalelor.", declara Carsten Hertwig, Coordonator Centru Competenta Ursi al VIER PFOTEN.

In parcul de la Belitsa, cei trei ursi vor trai in conditii similare celor din salbaticie, intr-o zona special amenajata, pana la adaptarea in noul mediu si stabilizarea starii de sanatate.
Pe toata perioada de acomodare, Nastasija, Seida si Milena se vor afla sub atenta supraveghere a unei echipe de specialisti si medici veterinari ai fundatiei.

Actiunea din Serbia face parte dintr-un proiect pe termen lung, demarat in 2000 si a carui prima etapa a fost finalizata in anul 2007, cand VIER PFOTEN a transferat ultimii ursi dansatori din Bulgaria in parcul ursilor din Belitsa, punand capat traditiei indelungate si crude a ursilor dansatori din Uniunea Europeana.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod