Festivalul "Nopti Albe de Acordeon" a ajuns la a treia editie

Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul

Organizata in perioada 26-28 septembrie 2008, manifestarea continua un proiect cultural prin care artistul Emy Dragoi - detinator al titlului de "Acordeonistul anului" 2005 in Franta - si-a propus sa promoveze valorile muzicii pentru acordeon, precum si virtuozitatea interpretativa a unor instrumentisti romani si straini.

Editia actuala aduce in fata publicului trei concerte, in cadrul carora vor fi prezentate creatii din folclorul romanesc si international, muzica clasica si lautareasca, jazz etc., urmate de cate o serata specifica genului abordat in fiecare seara: Taverna Acordeonului (serata romaneasca, frantuzeasca si serata dedicata jazz-ului).

In premiera, spectacolele vor aduce pe scena doua cunoscute genuri artistice - teatrul si muzica - ca un omagiu artistic pentru doua mari personalitati: Maria Tanase si Charlie Chaplin, sustinute de marele acordeonist Emy Dragoi, care reprezinta si directia artistica a acestui festival.

Vor evolua artisti din Franta, Italia, Argentina, Brazila, Rusia, Romania, ca o continuare a precedentelor editii, cand publicul a ascultat unii dintre cei mai mari acordeonisti ai momentului: Richard Galliano, Jose Mosalini, Marcel Azzola etc.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod