Emeric Set in El Comandante Navodari!

"Nebunul de alb" al folk-ului romanesc aduce un cantec pentru fiecare in concertul de duminica, 3 august, din El Comandante Navodari!
Hai "sa ne iubim un infinit pe zi" alaturi de trupa Emeric Set, in El Comandante Navodari, de la ora 21.00!

Emeric Imre s-a nascut la inceputul anului 1965, dintr-o femeie  jumatate romanca, jumatate poloneza si dintr-un barbat jumatate maghiar, jumatate evreu, la Cluj.

A studiat vioara in clasa I, la indemnul tatalui sau, dar la fel de mult a iubit si fotbalul, un sport caruia i s-a dedicat timp de noua ani de zile.  Regreta si azi parasirea carierei sportive…

Un nou drum i s-a asternut inainte cand s-a aflat in clasa a VIII-a, tot in domeniul muzicii, insa de aceasta data era vorba de un alt instument, chitara.
A ascultat „Esarfa in dar” a lui Mircea Baniciu si astafel a inceput sa cocheteze des cu Cenaclul „Nicolae Tautu” al Casei Armatei din Cluj. I-a intalnit aici pe Sorin Lacatus, Jean Emanuel Anton, Iosif Szabo, Calin Nemes, Ioan Gyuri Pascu, Didi Ivanescu. Erau “gasca nebuna si frumoasa a Clujului”, era vremea cenaclurilor studentesti clujene din ’83-’87.

Debuteaza in 1984 la Cenaclul Flacara, impreuna cu Ghita Cucui si Liviu Robu cu care formau grupul Notorius.

A cantat si in cadrul Cenacului  lui Paunescu si nu a incetat niciodata sa promoveze  folkul.

In 2006 lanseaza albumul „Nebun de alb”, inregistrat impreuna cu Jimi El Lako (vioara si chitara), Roje (clape) si Sebi Lazar (percutie) in studioul primului.

Azi formeaza “Emeric Set” a  carei componeneta este: Emeric Imre – chitara acustica si voce, Razvan Krivach voce si chitara electrica, Adelina Bolot voce, Sorin Zamfir percutie si Gabi Ghita clape.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod