Ellie White trage un semnal de alarma: “Stresul zilnic ne poate imbolnavi de inima”! Iata prin ce a trecut artista si ce sfaturi ne ofera, alaturi de specialisti!

Ellie White da startul unei campanii de informare asupra efectelor periculoase pe care stresul cotidian le poate avea asupra sanatatii fiecaruia dintre noi, in special asupra functionarii corecte a inimii.
Artista s-a confruntat, la randul ei, in ultima perioada, cu momente tensionate, cu anxietate si oboseala pe fondul programului incarcat cu concerte, deplasari in tara, inregistrarea unui nou album, iar toate acestea i-au generat palpitatii ingrijoratoare, din pricina carora a ajuns la control medical. In plus, una din prietenele ei apropiate a intrat in depresie adanca pe fond de stres si a ajuns de nerecunoscut.

Ellie White a consultat medici cardiologi, s-a documentat citind carti de psihologie si Kabbalah si trage acum un semnal de alarma informand publicul despre pericolul pe care il reprezinta stresul cotidian, din diverse motive, asupra sanatatii inimii.

Special pentru noul numar al revistei Tonica, pe a carei coperta apare, artista povesteste momentele delicate prin care a trecut in ultima perioada.

“Am ramas socata cand o prietena apropiata a ajuns de nerecunoscut in urma unei depresii facute pe fond de stres. Schimbarea a fost brusca si a fost cauzata de niste necazuri la serviciu completate cu nemultumiri din viata privata. Atunci am realizat ca este atat de greu sa te imbolnavesti sau sa iti pierzi pur si simplu mintile in ziua de astazi. Echilibrul in viata este o stare greu de obtinut, dar si mai greu de mentinut. Apoi, am aflat de la specialisti ca stresul este catalogat aproape o adevarata epidemie afectand sanatatea si provocand inclusiv boli de inima. Tineti cont ca stresul necontrolat si nervii nu duc la nimic constructiv, ci doar te consuma, putin cate putin. Trebuie sa cunoastem efectele periculoase ale stresului, sa invatam sa ne tinem sanatatea si relatiile interumane departe de aceste pericole. Sa invatam sa ne detasam, sa punem pret pe aspectele care ne pot face fiecare zi mai frumoasa, acelea care ne incarca de energie pentru a ne hrani trupul si mintea astfel incat sa fim din ce in ce mai puternici atunci cand, poate, inevitabil, ne vom confrunta cu situatii stresante in viata noastra. Trebuie exercitiu psihologic iar fiecare sa aiba convingerea ca toate problemele, infiderent de natura lor, se vor rezolva", a declarat Ellie White.

Specialistii confirma efectele negative ale stresului.

“Situatiile stresante de zi cu zi, chiar marunte, cresc major riscul de boli cardiovasculare. Emotiile negative precum mania, ostilitatea, stresul, anxietatea, depresia puternica, ingrijorarea prelungita excesiva, sunt factori de risc importanti in declansarea si/sau agravarea afectiunilor cardiovasculare. Rememorarea amintirilor negative declansaza stres mental, ceea ce influenteaza sistemul cardiovascular pe termen lung. Acest tipar emotional negativ genereaza o stare inflamatorie si eliberarea hormonilor de stres - incluzand adrenalina si cortisolul, care cresc ritmul respiratiei, numarul de batai cardiace pe minut, presiunea sangelui. Desi raspunsul la stres mobilizeaza organismul in situatii de urgenta, repetarea si permanentizarea acestui tipar reactional este daunatoare, cu efect cardiotoxic, deteriorand inima si sistemul cardiovascular, accelerand procesul aterosclerozei, afectiune care implica depuneri de lipide (grasimi) pe peretii arterelor din corp, ceea ce duce, datorita scaderii in diametru a vaselor, la marirea tensiunii arteriale, la hipoirigare a organelor din aval cu suferinta viscerala, la un efort marit al inimii care este in fapt fortata sa lupte cu un baraj mai ridicat de presiune decat cel normal, implicit ingrosarea peretilor inimii si instalarea diverselor forme de cardiopatii”, declara Lidia Draghici-Martinas, medic specialist cardiolog, competenta ecocardiografie si ecografie generala, DIU Ecocardiografie Universitatea Paris XII.

Ellie White recomanda sa apelam zilnic la echilibru si la modalitati de a combate stresul. “In urma unor seminarii de Kabbalah am ajuns la concluzia ca trebuie sa fii bine pe interior pentru ca acest lucru sa se vada si la exterior. Daca esti incarcat de ura, nervi, frustrari, toate acestea vor avea grave repercusiuni asupra sanatatii. Trebuie sa gasim mijloacele necesare pentru a ne relaxa in conditii de stres. Yoga, sport, muzica, meditatie, o ora de liniste doar cu noi insine, rugaciune, alimentatie sanatoasa. Posibilitatile sunt multiple”, a adaugat artista pentru revista Tonica.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod