Elisabeta Bostan va fi premiata pentru intreaga activitate

18 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Elisabeta Bostan va fi premiata pentru intreaga activitate

Premiul Gopo pentru Intreaga Activitate ii va fi decernat regizoarei si scenaristei Elisabeta Bostan in cadrul Galei ce va avea loc pe data de 2 martie, in Fratelli Studio. Cunoscuta drept emblema filmului romanesc pentru copii, laureata acestui premiu a fost mentor pentru cateva generatii de regizori romani, printre care Constantin Vaeni, Nae Caranfil, Radu Nicoara, Laurentiu Damian, Ovidiu Bose Pastina sau Marius Sopterean.

Lungmetrajele "Veronica", "Veronica se intoarce", "Mama" si "Campioana", serialul TV "Fram" si scurtmetrajele "Amintiri din copilarie" si "Pupaza din tei" sunt cateva dintre productiile care au marcat copilaria catorva milioane de romani, regizate de Elisabeta Bostan.


Din distributia filmelor sale au facut parte actori precum Stefan Ciubotarasu, Dem Radulescu, Margareta Paslaru, Florian Pittis, Vasilica Tastaman, Mircea Diaconu, Carmen Galin, George Mihaita sau Luminita Gheorghiu.

In 1996, Elisabeta Bostan a fondat CineMAiubit, primul festival international de film studentesc din tara noastra pe care il patroneaza si astazi. CineMAiubit a reprezentat o "rampa de lansare" pentru tineri cineasti romani precum Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Catalin Mitulescu sau Cristian Nemescu.

Cea de-a treia editie a Galei Premiilor Gopo va avea loc pe 2 martie 2009, in Bucuresti, la Fratelli Studio.
Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod