Duminică, de la 08.30, la „Jurnal pentru copii”, Cristian Tudor Popescu in dialog cu Miruna despre tenis, jurnalism şi ....prima pereche de blugi

Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu şi-a deschis uşa casei pentru Miruna, prezentatoarea „Jurnalului pentru copii de la Digi24. Invitatul lui Cosmin Prelipceanu de la „Jurnalul de seară” i-a povestit despre copilăria lui.

Aveam o problemă mereu cu nota la purtare. Luam premiu, eram un elev bun, dar destul de turbulent. Aveam şi încăierări cu colegii. Mi-am spart capul de un număr considerabil de ori, am căzut dintr-un vişin. Care s-a rupt. Era fragil, era copil, aşa ca mine. S-a rupt o bucată din el şi am căzut cu capul, cu partea asta în colţul unei cărămizi. Şi acum am o groapă! Pune mâna! Am scăpat cu viaţă atunci. Acum nu ştiu ce consecinţe a avut ulterior asupra minţii mele, lovitura în cap”, spune amuzat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul îşi aminteşte cu drag cât a muncit ca să îşi poată cumpăra prima pereche de blugi.

Primii bani i-am câştigat în 1970, aveam 14 ani când am muncit pentru ICAB – Întreprinderea de Apă – Canal Bucureşti. Eram în clasa a 8-a şi voiam să îmi iau o pereche de blugi, ca aştia pe care îi ai tu acum. Atunci o pereche de blugi erau ca o comoară din basm pentru un puşti ca mine, care nu aveam bani mulţi. Erau 300 de lei o pereche, dar pentru mine era o sumă mare. Bine am mai făcut o muncă şi mai dură – am cărat carton asfaltat cu spinarea. Îmi aduc aminte şi acum.
Asta era mult mai dură, dar era mult mai bine plătită
.”


Miruna a reuşit să afle de la Cristian Tudor Popescu şi de unde a dobândit pasiunea pentru tenis şi ce şanse crede ca are Simona Halep pentru a deveni numărul unu în clasamentul mondial. „Sunt şi eu un copil al lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. În anii aceia, în anii 70, era o nebunie cu tenisul în România, jucau toţi copiii... Cu nişte bătace, rachete nu aveam. Cei mai mulţi nu aveam şi jucam cu bătace – nişte bucăţi de lemn tăiate la traforaj şi cu nişte mingi improvizate, din cauciuc, uneori şi din cârpă.

Până când, pe la 13-14 ani am avut prima rachetă şi minge de tenis, am jucat cu bătacul la perete. Şi uite unde am ajuns acum în tenis. Simona Halep are toate datele şi şanse apreciabile să ajungă cea mai bună jucătoare a lumii.”

Un interviu sincer şi plin cu mărturii inedite acordat de Cristian Tudor Popescu, duminică, 31 mai, de la 08.30, „Jurnalului pentru copii”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod