Doctorul "Maseluta" revine din Italia cu "Zambet de copil"

Facebook Twitter Comenteaza
Doctorul

Pentru al treilea an consecutiv, Ambasada Italiei la Bucuresti impreuna cu Unimpresa Romania patroneaza desfasurarea in Romania a Campaniei umanitare itinerante "Overland for Smile - Zambet de copil" - program de asistenta medicala stomatologica gratuita, destinat copiilor din centrele de asistenta sociala din Europa de Est. Anul acesta, caravana "Overland for Smile" actioneaza in Romania incepand cu data de 4 iunie, concentrandu-se pe judetele situate in sudul Romaniei, unde este asteptata de aproximativ 1.800 de copii care isi doresc un zambet sanatos.

In 2006, Romania a fost prima beneficiara a unui plan mai amplu de implementare a normelor de mentinere a sanatatii orale infantile din Europa de Sud-Est.
Incurajata de rezultatele obtinute, dar si de numarul mare de copii care prezentau probleme stomatologice, misiunea a continuat si in 2007.

Campania din 2006 s-a incheiat cu un bilant de 106 zile lucrate, cu peste 1.932 de copii tratati, 3.740 interventii efectuate, 60 de asezaminte vizitate, 48.000 km parcursi de cele trei vehicule, toate realizate prin straduinta celor 150 de operatori (medici dentisti, stomatologi, igienisti dentari si asistenti la scaun si voluntari), care si-au exercitat activitatea gratuit la bordul vehiculului portocaliu.
Traseul a cuprins orasele Bucuresti, Brasov, Bacau, Iasi, Oradea, Cluj-Napoca, Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Timisoara, Lugoj.

Bilantul celor doi ani de campanie se prezinta prin 103.000 kilometrii parcursi, 137 de centre de asistenta sociala abordate si se concretizeaza in 3.494 de copii tratati, 9.101 de interventii totale efectuate.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod