Debuteaza noul sezon al emisiunii "CineTePrinde"

Facebook Twitter Comenteaza
Debuteaza noul sezon al emisiunii

Cristian Tudor Popescu, realizatorul emisiunii "CineTePrinde", revine din data de 4 octombrie, in fiecare sambata, de la ora 23:15. Federico Fellini, Mihalis Kakogiannis, Jerome Robbins si Robert Wise, regizori care au marcat istoria cinematografiei si cateva dintre cele mai reprezentative productii ale acestora pot fi urmarite de telespectatorii Pro Cinema, in luna octombrie, la "CineTePrinde".

Roma antica. Inaintea vremurilor crestine. Fellini. Acestea sunt coordonatele principale ale peliculei "Fellini - Satyricon", pe care telespectatorii Pro Cinema o pot urmari sambata, 4 octombrie, incepand de la ora 23:15, prefatata de Cristian Tudor Popescu.
Nominalizat la premiile Oscar si Globul de Aur, "Satyriconul" lui Fellini este descris chiar de regizor ca un "science-fiction, dar unul care ne poarta intr-o calatorie prin trecut si nu in viitor. Am examinat vechea Roma ca si cand as fi facut un documentar despre obiceiurile martienilor", spune Fellini. Un univers al grotescului, populat de pitici, jefuitori de morminte, hermafroditi si homosexuali, "Fellini - Satyricon" este un imn inchinat gloriei timpurilor pagane si in special Romei decadente si corupte din timpul lui Nero.

Inspirat de romanul cu acelasi nume al lui Petronius, "Fellini - Satyricon" il urmareste pe aventurierul Encolpio experimentand cele mai diverse experiente oferite de Roma acelor vremuri.
De la iubirea neimpartasita pentru un puber efeminat, la banchete orgiastice, intalniri cu semizei si vrajitoare supraponderale, odiseea lui Encolpio puncteaza reperele unui univers al exceselor, oglindind haosul si decadenta in care se complacuse Europa sfarsitului anilor '60.

Gian Luigi Polidoro, regizorul italian care a realizat un film inspirat de romanul lui Petronius cu un an inaintea lui Fellini, a inregistrat titlul "Satyricon". Fellini s-a luptat mult pentru a castiga dreptul de a-si intitula filmul "Satyricon", insa a trebuit sa se dea batut si sa aleaga o solutie de compromis.
Spre deosebire de Gian Luigi Polidoro, Fellini nu a ales pentru rolurile principale conationali de-ai sai. Intrebat de ce nu a distribuit actori italieni ca protagonisti, Fellini a replicat: "Pentru ca nu exista homosexuali italieni!"

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod