"Crima pentru lux" - Campanie pentru interzicerea fermelor de blana din Romania

4 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Romania participa, incepand din 3 noiembrie, la campania pe care Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten o desfasoara la nivel international sub sloganul "Crima pentru Lux!", cu scopul de a interzice fermele de blana pe teritoriul Europei.

In Romania, campania are doua directii principale de actiune: una informativa, adresata opiniei publice, si una de lobby, adresata institutiilor raspunzatoare de situatia animalelor din fermele de blana.

Campania destinata opiniei publice si desfasurata in perioada noiembrie - februarie are ca scop informarea asupra conditiilor crude in care sunt crescute animalele pentru blana si asupra faptului ca uciderea lor pentru articole de lux nu poate fi justificata din punct de vedere etic.

In acest sens, la dispozitia publicului vor fi puse o serie de instrumente, precum panotaj indoor, materiale in punctele de vanzare, materiale informative, sprijinirea in Romania a concursului International de Design "Design Against Fur", organizat de Fur Free Alliance si altele, care informeaza despre suferinta provocata animalelor exploatate pentru blana.

Sustinatorii campaniei vor avea ocazia sa se implice online pe siteul fundatiei, www.vier-pfoten.ro si sa semneze petitia care cere interzicerea fermelor de blana.
Rezultate vor fi folosite de catre Fundatia Vier Pfoten in etapa de lobby a campaniei, in negocierile cu institutiile responsabile de animalele din ferme, cu scopul de a determina introducerea unei legislatii care sa interzica fermele de blana in Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod