Copiii cu autism vor avea de astăzi un nou Centru multidisciplinar de intervenţie

De ziua lor, mamele copiilor beneficiari ai Asociaţiei Învingem Autismul au invitat susţinătorii asociaţiei la deschiderea Centrului multidisciplinar de intervenţie, dedicat copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autismului.
De ziua lor, mamele copiilor beneficiari ai Asociaţiei Învingem Autismul au invitat susţinătorii asociaţiei la deschiderea Centrului multidisciplinar de intervenţie, dedicat copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autismului.

Centrul este dezvoltat cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. La evenimentul de deschidere au participat peste 60 de persoane, dintre care reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, sponsori, voluntari, parteneri, reprezentanţi ai Asociaţiei Învingem Autismul şi mai ales copii cu autism şi părinţii acestora.

Centrul este dedicat educaţiei copiilor cu autism, bazată în principal pe următoarele intervenţii: analiza comportamentală aplicată - Applied Behavior Analysis (ABA), logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie, care au recunoaştere internaţională şi cele mai bune rezultate în intervenţia pentru copiii cu TSA.

“Ne bucură foarte mult această colaborare şi consider că ne-am alăturat celui mai credibil partener privat în autism.
Era momentul să avem şi un astfel de centru în Bucureşti, care întruneşte standardele intervenţiei complexe pentru copiii cu autism. Cred în puterea acestor mămici de a transforma în realitate visele pentru copiii lor“
, a declarat Cosmina Simiean – Nicolescu, Director DGASMB.

“Ne dorim ca centrul nostru să vină în întâmpinarea nevoilor părinţilor, dar mai ales ale copiilor, care primesc astfel intervenţii personalizate. Cheltuielile centrului sunt susţinute şi de părinţi, dar într-o mai mică măsură decât se întâmplă de obicei, când părintele organizează intervenţia la domiciliu. Sperăm astfel ca sustenabilitatea centrului să se realizeze în primul rând din fonduri publice şi private. Asociaţia noastră pune totodată mare accent pe formarea unui echipe de specialişti care să fie inspirată cât mai mult de structura şi calitatea centrelor din străinătate, cu experienţă în autism”, a spus Elena Stoican, Director executiv, Asociaţia Învingem Autismul.

Pentru început, 9 copii din cei 23 beneficiază de un program personalizat de intervenţie, realizat în urma evaluării nevoilor sale individuale, pentru a se integra social şi în şcoală.
Obiectivele fiecărui program individual pun accent pe comunicarea funcţională, abilităţi de viaţă independentă şi cunoştinţe cognitive. Ceilalţi 14 copii beneficiază de grupurile  de socializare ”După-amieze vesele” şi grupuri de terapie prin dans şi artă.

Centrul este dedicat învăţării abilităţilor funcţionale care să faciliteze copiilor, viitori adulţi, independenţă la şcoală, acasă şi în diverse medii sociale sau funcţionale (teatru, magazin, autobuz etc). Echipa de lucru, consideră prioritară dobândirea de abilităţi sociale necesare integrării în aceste medii şi care să îi ajute să îşi creeze relaţii cu oamenii din jurul lor.

Programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie.
Totodată copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilitătăţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociaţia Învingem Autismul are parteneriate cu grădiniţe şi şcoli, parteneriate prin care îşi propune integrarea şcolară a beneficiarilor.

De programul personalizat de intervenţie al copiilor cu autism  se va ocupa o echipă formată din specialişti care sunt în mod constant formaţi şi evaluaţi de consultanţi străini din ţări ca Statele Unite, Finlanda şi altele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mari pe 3 Apr 2012, 22:38
    unde

    unde este acest centru...poate oferii cineva aceasta informatie??? nimeni nu spune ce centre de acest gen sunt in bucuresti???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod