Concertele Jazz Compas: "Tempo de amor" şi "Dinner For One" pe 12 decembrie

Pe 12 decembrie 2014, JAZZ COMPAS LIVE prezintă la Sala Teatrului Mignon din Bucureşti, două spectacole în aceeaşi seară.
1. MIRCEA TIBERIAN – "Dinner For One"
2. GABRIELA COSTA & ALEX MAN – Lansarea albumului "Tempo de Amor"

Cele două concerte vor avea loc pe 12 decembrie 2014, orele 20:30 şi 21:30 pe scena Teatrului Mignon (str. Hristo Botev nr. 1, Pta. Rosetti, Bucureşti).

MIRCEA TIBERIAN – Dinner For One

Albumul solo al lui Mircea Tiberian a apărut în 2013 şi are un titlu ce aminteşte de celebra scenetǎ de teatru ‘Dinner For One’ transmisǎ la unele televiziuni din Occident în seara de Revelion. La începutul anului 2011 artistul a facut cateva inregistrari cantand la noul pian Steinway din aula Uniunii Compozitorilor din Bucuresti, inregistrari care au fost incluse pe un album solo, in care improvizatia joaca rolul principal.

“În ultimii zece ani am învăţat că la aceste şedinţe nu te poţi baza doar pe inspiraţia de moment, care – după cum se ştie – te poate părăsi când ţi-e lumea mai draga.
[…] Însǎ fără simţul continuităţii melodice, al metamorfozelor armonice, fără implicarea memoriei, numai cu deprinderi şi reflexe, aceastǎ modalitate de a face muzicǎ are şanse mari de a eşua. Acestor improvizaţii le-am pus ulterior nume, în funcţie de ceea ce sugerau: aşteptǎrii neliniştite – Desert of Tartars, repetiţiilor obsesive – Debris of a song, unei piese cu caracter „ornitologic” i-am spus Strange Visitor, alteia mai ritmate – Harpsychora, cu trimitere la harpsychord, chora (instrumentul african) sau
Terpshora, muza dansului şi a muzicii.” Concertul solo Mircea Tiberian se anunta a fi o reiterare actualizata a muzicii acestui album, un moment inspirat de instant composing si maiestrie improvizatorica.

Ora de începere 20:30


GABRIELA COSTA & ALEX MAN – Lansarea albumului ‘Tempo de Amor’

Duo-ul Gabriela Costa şi Alex Man este un proiect unic în România născut în 2009, care a pornit de la idea de a fi un duo de jazz.
Apoi, cei doi au descoperit pasiunea comună pentru muzica braziliană, armoniile ei fascinante, înlănţuirea lor surprinzătoare, melodiile seducătoare, ritmurile de choro, bossa nova sau samba.

Pe langa Corcovado, Desafinado sau alte piese celebre, Gabriela Costa şi Alex Man cântă şi muzică braziliană mai puţin cunoscută, ce bate la porţile inimilor într-un ritm cald, rafinat încercând să rămână cât mai fidelă autenticului, numai cu o voce şi o chitară, aşa cum şi-au compus piesele compozitori ca Jobim, Edu Lobo, Toquinho, Baden Powel, Caetano Veloso, Pixinguinha, Ivan Lins, Chico Buarque şi alţii.

În spiritul albumului ‘Tempo de amor’ pe care îl vor lansa oficial în seara Jazz Compas Live, ei vor cânta despre inimi fericite sau frânte, exaltate sau indiferente, pasionale sau potolite, timide sau îndrăzneţe, care au primit iubire sau care aşteaptă încă, nesigure sau încrezătoare, răzvrătite sau resemnate.
Un album şi un concert despre speranţă şi dragoste. Mai mult info la http://www.gabrielacostamedia.com şi http://www.alexman.ro

Ora de începere 21:30

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 20:00.

Biletele pentru întreaga seară JAZZ COMPAS LIVE se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, achiziţionate la intrare în ziua evenimentului, biletele vor fi în număr limitat, vă recomandăm achiziţionarea online)

CONCURS
Participanţii la eveniment vor putea câştiga premii surpriză prin tragere la sorţi în seara Jazz Compas Live.
Vizitati pagina noastra Facebook si site-ul http://www.jazzcompas.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod