Compania de cosmetice a Jessicăi Alba, implicată într-un scandal uriaş

Gama de produse cosmetice organice deţinută de actriţa Jessica Alba se confruntă cu un scandal de proporţii. Ţinta clienţilor nemulţumiţi este loţiunea de protecţie solară care se pare că este ineficientă, potrivit youbeauty.com.
Consumatorii au postat imagini pe reţelele de socializare în care îşi arată pielea arsă după numai o oră de expunere la soare, deşi au aplicat crema de protecţie solară cu factor 30 din gama de cosmetice deţinută de Jessica, numită Honest Company.

Pe site-ul companiei, loţiunea de protecţie solară este descrisă ca fiind naturală, cu un spectru larg de protecţie împotriva UVA şi UVB. Dar postul NBC5 din New York a descoperit faptul că nivelul zincului din loţiune a fost redus de la 20% la 9,3%.
Zincul este cel care are un efect de blocare al razelor UVA şi UVB, iar cu cât este mai puţin într-o cremă, cu atât aceasta este mai ineficientă.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite nu reglementează loţiunile pentru protecţie solară, aşa cum se întâmplă în Europa, unde produsele pentru protecţia solară sunt strict verificate şi se supun unor norme impuse de Comisia Europeană. „O protecţie insuficientă împotriva soarelui duce la apariţia unor riscuri de sănătate grave, cum ar fi cancerul de piele.
Cetăţenii UE trebuie să cunoască pe deplin utilizarea şi efectele produselor de protecţie solară pentru a putea alege în cunoştinţă de cauză
”, declară comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 August 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod