Candidatura lui Wyclef Jean la presedintia Haiti, respinsa

22 August 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Candidatura lui Wyclef Jean la presedintia Haiti, respinsa
Candidatura cantaretului Wyclef Jean la presedintia statului Haiti a fost respinsa de autoritati, intrucat, conform Constitutiei tarii, candidatii la aceasta functie trebuie sa locuiasca in tara timp de cinci ani inaintea alegerilor, potrivit Mediafax.

Consiliul electoral din Haiti a deliberat in privinta celor 34 de candidaturi depuse pentru alegerile prezidentiale, acceptand 19 si respingandu-le pe celelalte 15, printre care si cea a lui Wyclef Jean.

Cantaretul a dat o declaratie in care a spus ca respecta decizia consiliului, exprimandu-si in mod respectuos dezacordul si indemnandu-i pe sustinatorii sai sa faca la fel.
"Trebuie sa cinstim memoria celor pe care i-am pierdut - fie la cutremur, fie in alte dati - reactionand in mod pasnic si responsabil la aceasta dezamagire", a spus Jean. Haiti este inca afectata de cutremurul din ianuarie, in care au murit circa 230.000 de oameni, iar peste un milion au ramas fara case.

"Vreau sa ii asigur pe toti concetatenii mei ca voi continua sa contribui la renasterea din Haiti. Desi consiliul a decis ca nu sunt rezident in Haiti, acasa este acolo unde ti-e inima - iar inima mea a fost si va fi mereu in Haiti", a mai spus cantaretul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod