"Calatorie la Buenos Aires", in Ceainaria Teatrului Act

28 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


Marti, 2 decembrie 2008, ora 15:00, Sala de lectura - Ceainaria Teatrului Act - Calea Victoriei, numarul 126, etaj II - gazduieste conferinta de presa urmata de auditia unui fragment din premiera radiofonica "Calatorie la Buenos Aires". La intalnire vor participa regizorul Cristian Dumitru, actrita Luminita Gheorghiu, traducatoarele Luiza Savescu si Sabra Daici, iar discutiile vor fi prefatate de Jaroslaw Godun, Directorul Institutului Polonez la Bucuresti.

Spectacolul radiofonic va fi difuzat in premiera la Radio Romania Cultural, joi, 4 decembrie 2008, ora 19:00, si in reluare la Radio Romania International, sambata, 6 decembrie, ora 13:15.

"Calatorie la Buenos Aires" - creatie a doua autoare poloneze, cunoscuta actrita de teatru si film Gabriela Muskala si reputata traducatoare Monika Muskala (detinatoare a importante premii pentru traducerea in poloneza a unor mari scriitori austrieci, cum ar fi Werner Schwab si Thomas Bernhard), cele doua surori semnand sub pseudonimul Amanita Muskaria - piesa surprinde povestea Valeriei Fory, o profesoara la pensie care se lupta cu incercarile varstei si cu necrutatoarea evolutie a bolii Alzheimer.


Actrita Luminita Gheorghiu da identitate si adevar momentelor de viata rememorate de eroina intr-o disperata nevoie de a mentine controlul asupra realitatii cotidiene, facuta din mici insule de existenta prozaica, in care se insinueaza visurile si sperantele abandonate.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod