"Bucharest Masters of Jazz Festival"

Facebook Twitter Comenteaza


Pe 23 octombrie, orele 19.00, va avea loc deschiderea festivalului la Sala Palatului. Programul festivalului include urmatoarele concerte: Monty ALexander Trio/Count Basie Orchestra directed by Bill Hughes in 24 octombrie; 25 octombrie: Erik Truffaz Quintet/Dianne Reeves; 26 octombrie - Five Peace Band - Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garrett si 5 noiembrie - Nigel Kennedy Quintet.

The Count Basie Orchestra este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii internationale, este castigatoarea 17 premii Grammy si este una dintre cele mai proeminente grupuri de jazz din era swing-ului, fondata de Count Basie in 1935.

Bill Hughes, cunoscut mai mult ca "Mr.
B" s-a alaturat The Count Basie Orchestra dupa ce grupul a fost condus de mai multi muzicieni, dupa moartea lui Count Basie.

Pianistul Monty Alexander a cantat si a inregistrat piese alaturi de artisti precum: Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Ernest Ranglin, Sly Dunbar, Robbie Shakespeare si multi altii. In ultimii zece ani, Alexander a avut proiecte multiple, cuprinzand genuri si stiluri diverse.

Dianne Reeves, premiata cu Grammy pentru "Cea mai Buna Performanta de Jazz Vocal" pentru trei discuri lansate consecutiv, a cantat in filmul lui George Clooney, "Good Night and Good Luck", film nominalizat pentru Academy Award.
Aceasta piesa i-a adus Dianei Reeves cel de-al patrulea Grammy pentru "Cea Mai Buna Artista de Jazz", in 2006.

Trompetistul de origine elvetiana Erik Truffaz a cuplat stilul bebop, stilul de inceput al lui Miles Davis, cu muzica electronica, acid rock si hip-hop. Rezultatul este o sinteza muzicala, de cele mai multe ori nostalgica, dar si fresh in acelasi timp.

Chitaristul-compozitor John McLaughlin a fost nominalizat de 45 de ori la Grammy Awards si a castigat 12 dintre acestea. Alaturi de Chick Corea, a creat o trupa de muzica live, unul dintre cele mai populare grupuri instrumentale ale tuturor timpurilor.

Pentru prima data in 40 de ani, Chick Corea si John McLaughlin vor canta impreuna piese binecunoscute, dar si creatii noi.
Nigel Kennedy a studiat cu Yehudi Menuhin. Pe langa colaborarea cu Paul McCartney si Talk Talk, el are si un album de rock progresiv ("Let Loose"), alaturi de Dave Heath.

Biletele pentru Bucharest Masters of Jazz Festival pot fi achizitionate incepand cu saptamana aceasta de pe site-urile www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, din magazinele Diverta, de la casele de bilete ale Salii Palatului si de la Magazinul Muzica la preturi intre 50 si 300 de lei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod