Barack Obama a castigat premiul Nobel pentru Pace

de Ileana Voicu Ghinea, 9 Octombrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Barack Obama a castigat premiul Nobel pentru Pace

Vineri, primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite a primit premiul Nobel pentru Pace, pentru "eforturile extraordinare de consolidare a diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare", conform site-ului nobelprize.org, citat de Mediafax.

"Am avut mai multe intalniri decat de obicei, deoarece de aceasta data a existat un numar enorm de candidati, doi dintre membrii nostri sunt noi si am dorit sa utilizam timpul acordat pentru a face cea mai buna alegere", a declarat secretarul Comitetului, Geir Lundestad.


Barack Obama a "concurat" alaturi de disidentul chinez Hu Jia, premierul din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai, disidentul budhist vietnamez Tchich Quang Do, avocatul cecen Lidia Iusupova, fosta ostatica de origine franceza si columbiana Ingrid Betancourt, senatorul columbian Piedad Cordoba, militanta afgana Sima Simar sau printul iordanian Ghazi Ben Mohammed Ben Talal.

Anul trecut, premiul, care consta intr-o medalie de aur, o diploma si un cec in valoare de aproximativ un milion de euro, a fost atribuit fostului presedinte si mediator finlandez Martti Ahtisaari, anunta Mediafax.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod