Alina Cojocaru i-a incantat pe englezi

12 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Alina Cojocaru i-a incantat pe englezi

Evolutia Alinei Cojocaru in spectacolul de balet "Jewels", care a avut premiera marti, la Covent Garden, a avut parte de cronici favorabile de catre presa britanica, informeaza Mediafax.

Alina Cojocaru a urcat pe scena in "Jewels", un spectacol de balet structurat in trei parti - "Emeralds", "Rubies" si "Diamonds" - si realizat in coregrafia regretatului George Balanchine.

Potrivit lui Sarah Frater, criticul de specialitate al publicatiei Evening Standard, paradoxul baletului este ca, desi dansatorii interpreteaza roluri de fete regale, ochii lor arata dupa ce tanjesc cu adevarat.
Frater apreciaza ca acest lucru este vizibil in cazul Alinei Cojocaru, "tarina" de la Royal Ballet, care face eforturi pentru a reveni pe scena, dupa o absenta prelungita, cauzata de un accident.

"Cojocaru are miscari regale si precizie in 'Diamonds', insa de remarcat este privirea ei, care facea trimitere la incredere, dragoste si galanterie, sentimente pe care spectacolul le prezinta pentru ca oamenii nu o mai fac", apreciaza Evening Standard.

Potrivit criticului publicatiei britanice, "Jewels" este in mod normal considerat un balet fara o poveste continua - in afara de cea a baletului propriu-zis.

"A fost usor sa ma indragostesc de spectacolul 'Diamonds' de Balanchine", a declarat Alina Cojocaru pentru The Guardian.
"Este o poveste fara o poveste, asa ca se prezinta oarecum abstract", explica ea. "Cu toate ca exista momente serioase, intotdeauna este un spectacol relaxat si amuzant - asemenea unui cuplu care viseaza la viitor. Este maret si puternic, dulce si romantic", mai spune faimoasa balerina.

"Alina a vurt sa aduca ceva diferit acestei interpretari, pentru a fi mai mult decat doar un simplu pas de deux. Am mult respect pentru ea si incerc sa arat acest lucru in spectacol", a declarat Rupert Pennefather, partenerul sau din acest spectacol.

Foto: Mediafax

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod