Adăpostul groazei din Alexandria, închis în urma unei investigaţii a Ştirilor Kanal D

În urma anchetei desfăşurate de Ştirile Kanal D la adăpostul pentru animale din Alexandria, unde zeci de câini şi-au găsit sfârşitul în condiţii groaznice, lagărul patrupedelor a fost închis de autorităţi.

Reporterul Kanal D Daniel Nicolaina împreună cu mai mulţi iubitori de animale au sesizat organele competenţe în legătură cu ororile petrecute în acest adăpost şi plătite din bani publici. Conform declaraţiilor oferite de administratorul public al primăriei Alexandria, valoarea contractului adăpostului cu primăria este de apoximativ 400.000 de lei pe an.

Oficialii Direcţiei Sanitar Veterinare au fost oripilaţi de ceea ce au constatat la faţa locului: câini morţi, lăsaţi să putrezească în cuşti, mâncare aruncată peste dejecţiile patrupedelor, cadavre ale câinilor plutind în canalele de scurgere dezafectate, aflate în imediata apropiere a adăpostului - adevărate focare de infecţie şi imagini care ar cutremura pe oricine.

Adăpostul a fost închis, poliţia a deschis o anchetă, iar medicul veterinar al adăpostului este cercetat în prezent pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Imagini din adăpostul pentru animale din Alexandria


„În România, animalele nu au niciun drept. Oricine le poate chinui sau chiar ucide fără să fie tras la răspundere. Şi mai grav este atunci când autorităţile statului susţin cu milioane de euro, din banii noştri, aşa zisele adăposturi publice;  majoritatea sunt doar lagăre de exterminare. Trebuie să schimbăm asta. Mă bucur că am lângă mine oameni minunaţi care mă susţin şi care nu rămân nepăsători”,
a spus reporterul Kanal D Daniel Nicolaina.

Pentru bietele animale care au supravieţuit ororilor din adăpostul din Alexandria, povestea are totuşi un final bun. Câinii au fost mutaţi la adăpostul ONG-ului Kola Kariola, unde li se vor asigura îngrijirile corespunzătoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod