Accidentul de bicicletă al lui Bono: Terapie intensivă, trei plăci metalice şi 18 şuruburi

Solistul trupei U2 are nevoie de "terapie intensivă şi progresivă", după ce medicii i-au inserat trei plăci şi 18 şuruburi metalice la nivelul unui cot, în urma accidentului suferit de rockerul irlandez, care a căzut de pe bicicletă duminică, în timp ce se plimba în Central Park din New York.

Muzicianul irlandez a trecut printr-o intervenţie chirurgicală de cinci ore în noaptea de duminică spre luni. Bono a suferit fracturi la nivelul oaselor feţei, fracturi ale unui omoplat, iar osul humerus de la mâna stângă i-a perforat pielea şi s-a fracturat în şase segmente, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

18șuruburi au fost implantate de medici în brațul fracturat al rockerului irlandez
Chirurgul specializat în ortopedie Dean Lorich a dezvăluit pentru revista Rolling Stone: "A fost dus de urgenţă în camera de operaţie unde a suportat o intervenţie de patru-cinci ore, în noaptea de duminică spre luni.
Oasele cotului erau sparte, un nerv care era prins între fragmentele osoase a fost repoziţionat, iar osul a fost reparat cu ajutorul a trei plăci metalice şi a 18 şuruburi"
.

"În ziua următoare, Bono a fost operat şi la mâna stângă, pentru a repara fractura celui de-al cincilea metacarpian", a adăugat acelaşi medic.

Artistul irlandez, în vârstă de 54 de ani, a fost transportat la camera de urgenţe de la New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, unde medicii i-au făcut mai multe radiografii şi tomografii.

În ciuda rănilor multiple suferite de Bono, chirurgii au rămas încrezători şi consideră că starul irlandez va avea parte de o vindecare completă.
"Va avea totuşi nevoie de terapie intensivă şi progresivă, însă, chiar şi aşa, ne aşteptăm la o vindecare completă", a adăugat Dean Lorich.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod