A murit Dennis Hopper

de Ileana Voicu Ghinea, 30 Mai 2010
Facebook Twitter Comenteaza
A murit Dennis Hopper

Actorul a incetat din viata in casa sa din Venice, Los Angeles, sambata la ora locala 08.15 (15.15 ora Romaniei), informeaza Mediafax. Actorul a aflat ca sufera de cancer, anul trecut in septembrie, insa in ciuda acestui fapt el a continuat sa lucreze atat la filmul "Crash" cat si la un album de fotografie. Ultimele luni din viata i-au fost marcate de un divort conflictual de cea de-a cincea sotie, Victoria Duffy.

De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Hopper a jucat roluri diverse, aparand alaturi de mentorul sau, James Dean, in "Rebel fara cauza" si "Uriasul", in anii '50, si avand mai multe partituri de maniac in "Apocalipsul acum", "Catifeaua albastra" si "Speed: Cursa infernala".

A primit doua nominalizari la premiile Oscar, pentru scenariul peliculei "Easy Rider" (alaturi de Peter Fonda si Terry Southern) - pentru care a primit si un premiu de debut la Festivalul de la Cannes - si pentru interpretarea unui antrenor de baschet alcoolic in drama "Antrenorii" din 1986.

Insa abuzul de droguri, problemele de temperament, incidentele de violenta domestica, precum si alegerea nefericita a unor roluri nepotrivite au facut adesea din Hopper un paria al Hollywood-ului.

In afara carierei de actor, Dennis Hopper a fost un remarcabil fotograf, pictor, sculptor si colectionar de arta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod