A inceput TIFF 2008

Facebook Twitter Comenteaza
A inceput TIFF 2008

Cu discursuri de incurajare si urari pentru o editie cat mai reusita, Emil Boc, Primarul Clujului, Marius Nicoara, Presedintele CJ Cluj, Tudor Giurgiu, Mihai Chirilov, dar si echipa scurt-metrajului "Fatza galbena care rade" au deschis cea de-a saptea editie a TIFF-ului.

Cinematograful de traditie al festivalului - Republica - si-a intampinat invitatii si spectatorii clujeni, fiind proiectate  cele 7 spoturi TIFF 2008 care poarta semnatura regizorilor Corneliu Porumboiu, Adrian Sitaru, Paul Negoescu, Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Bogdan Mustata si Nae Caranfil.

Astfel, reactia spectatorilor a fost cea asteptata de catre organizatorii TIFF, iar tema filmelor cu James Bond, adaptata pentru Transilvania, a obtinut aplauze prelungite. Au urmat replicile scenariului castigator al Concursului de scenarii HBO - TIFF edtitia 2007, scris de clujeanul Doru Lupeanu. Un film in doua personaje, savuros si emotionant totodata, care le-a adus ovatii echipei filmului si celor doi protagonisti, Luminita Gheorghiu si Teodor Corban, prezenti la Gala.

Totodata, 31 mai a reprezentat Ziua Roma, in cadrul TIFF. Filme ale caror subiecte sunt centrate pe personaje si situatii provenind din etnia roma au fost proiectate de-a lungul intregii zile. La final, un concert flamboaiant a punctat tema acestei zile - Elvis Romano a cantat la Meeting Point-ul TIFF (curtea Muzeului de Arta), incepand cu ora 20:30.

Unul dintre invitatii acestui eveniment TIFF a fost regizorul sarb Zelimir Zilnik. Zilnik a venit sa discute cu publicul clujean despre prejudecati, sanse si nedreptati, asa cum apar ele in fata aparatului de luat vederi, in trilogia dedicata tanarului rom Kenedi Hasani: "Kenedi se intoarce acasa", "Kenedi pierdut si regasit", "Kenedi se-nsoara" (Serbia, 2007).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod