A doua zi de film romanesc la TIFF 2008

Facebook Twitter Comenteaza
A doua zi de film romanesc la TIFF 2008

Cineastii romani sunt invitati la TIFF, vineri, 6 iunie, in cea de-a doua zi dedicata Filmului Romanesc, unde se poate viziona proiectia filmului "Megatron", in regia lui Marian Crisan, proaspatul castigator al Palme d'Or-ului pentru scurt metraj, o proiectie programata la Teatrul National din Cluj, de la ora 20:30, la eveniment luand parte atat regizorul, cat si producatoarea filmului, Anca Puiu.

Megatron precede un alt eveniment: al treilea lung metraj semnat de Radu Muntean - "Boogie", prezent anul acesta la Festivalul de la Cannes în Quinzaine des Realisateurs.

Pe scena Teatrului National, vor mai urca si actorii Dragos Bucur si Adrian Vsncica, scenaristii Alexandru Baciu si Razvan Radulescu cat si directorul de imagine Tudor Lucaciu.

TIFF a programat pentru vineri, 6 iunie, mai multe calupuri de productii, atat autohtone, cat si din Republica Moldova, la cinematograful Victoria, fiind programate doua astfel de calupuri de scurt metraje romanesti, printre care se afla "O zi buna de plaja" in regia Bogdan Mustata (Ursul de Aur, Berlin 2008), "Stefan" in regia Stanca Radu (Marele Premiu la Festivalul CineMAiubit 2007 si Cel mai bun film romanesc din Competitia Festivalului NexT 2008) sau "Venetia" in regia lui Florin Piersic jr.

TIFF a mai pregatit pentru seara de vineri, la cinema Victoria, orele 19:30, o serie de evenimente reunite sub numele de Focus Moldova, trei scurt metraje din Republica Moldova, cum ar fi retrospectivele Igor Cobileanski (scurt metraje ca "Sasa", "Grisa si Ion", "Cand se stinge lumina" si "Inspiratie") si Pavel Braila ("Shoes for Europe", "Baron's Hill", "Eurolines Catering or Homesick Cuisine). Alte doua serii de scurt metraje din Republica Moldova pot fi vizionate la Cinema Arta (ora 20:00) si la Galeria Muzeului de Arta (ora 12:00).
 
Seara se va incheia prin concertul celor de la "Gandul Matei".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod