7.5 milioane de utilizatori Facebook au sub 13 ani. Un milion dintre ei, hartuiti

12 Mai 2011
Facebook Twitter Comenteaza
7.5 milioane de utilizatori Facebook au sub 13 ani. Un milion dintre ei, hartuiti

Din cei 20 de milioane de copii minori care au utilizat Facebook in 2010, 7,5 milioane aveau sub 13 ani, iar 1 milion dintre acestia au fost hartuiti, agresati sau amenintati pe site-ul de socializare, anunta un studiu facut public la inceputul acestei saptamani, in SUA.

Peste 5 milioane de utilizatori Facebook au 10 ani sau chiar mai putin si majoritatea dintre ei folosesc reteaua sociala fara supravegherea parintilor, ceea ce ii expune unor amenintari grave, ca virusii, furtul de identitate sau agresorii sexuali, anunta organizatia de protectie a consumatorilor Consumer Reports.

Politica de utilizare a Facebook restrictioneaza accesul copiilor mai mici de 13 ani, insa multi dintre acestia, sau chiar parintii lor, incalca regula si introduc o data de nastere falsa atunci cand isi construiesc un profil pe reteaua de socializare.

Parintii acestor copii par “prea putin preocupati” de utilizarea neadecvata a site-ului, cauza probabila fiind neconstientizarea deplina a riscurilor la care sunt expusi, sustine studiul.

Un copil de 10 ani nu va viziona neaparat materiale pornografice, insa el “are nevoie sa fie protejat impotriva altor pericole care pandesc pe Internet, cum sunt linkurile care le infecteaza computerul cu virusi sau invitatii de la straini, ca sa nu mai mentionam agresorii”, au declarat reprezentantii Consumer Reports.

Afla cum sa iti protejezi copilul pe Internet in 2 pasi
1.Educa-l si comunica deschis despre riscurile online: sfaturi si idei pe GeneratiaOnline.ro.

(www.generatiaonline.ro)
2.Foloseste un program de control parental: ControlInternet.ro, filtru de Internet, 100% romanesc. (www.controlinternet.ro)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod