Copiii - daruri si daruire

Probabil femeile au fost primele care au invatat sa daruiasca... Ele stiu sa ofere, fara nicio ezitare, orice, de la obiecte, la timp, sentimente, grija, afectiune, orice li se cere...
Probabil femeile au fost primele care au invatat sa daruiasca... Ele stiu sa ofere, fara nicio ezitare, orice, de la obiecte, la timp, sentimente, grija, afectiune, orice li se cere sau chiar fara sa li se ceara.

Avem o gama mai larga de emotii sau le exprimam mai des? Nu conteaza, la urma urmei. Simtim nevoia sa fim generoase, sa oferim. Oferi o floare mamei tale fara niciun motiv concret - doar acela ca o iubesti.
Oferi un dar iubitului tau, pur si simplu pentru ca ai simtit impulsul acesta atunci. Iti rasfeti pisica pentru ca te incanta dragalasenia ei. Oferi aproape toata viata ta copilului tau, familiei tale, idealurilor tale... Si lista continua.

Avem poate astfel de inclinatii datorita faptului ca noi suntem cele care aducem pe lume copiii... Pentru ca noi ii simtim crescand? Pentru ca exista o legatura sau pentru ca se creeaza? Nu acest lucru este important. Le dam totul, pentru ca-i iubim, pentru ca sunt ai nostri, pentru ca sunt un simbol si pentru ei insisi.
Prin urmare, le oferim timp, grija, dragoste, efort, sustinere morala si financiara, educatie si orice altceva.

De cate ori n-ai simtit nevoia sa-i faci un dar copilului tau, fara vreo ocazie deosebita? Fie ca iti pui in fapta gandul sau amani, pentru a nu-l rasfata prea mult, pornirea exista, adesea poate mai puternica decat atunci cand iti doresti tu insati ceva. Iar daca se intampla sa stii ca micutul tau isi doreste un lucru sau altul ori isi exprima explicit o asemenea dorinta, este si mai greu sa-l refuzi!

Sa mai fie oare de mirare faptul ca majoritatea cadrelor didactice sunt femei? Educatoare, invatatoare, profesoare - cel mai adesea, femeile sunt cele care aleg sa invete copiii, sa-i educe, sa le formeze mintile si caracterul, sa le ofere cateva puncte de reper in viata.
Sa oferi cunostinte, pentru minte, dar si pentru suflet, nu este tot o dovada de generozitate?

Daruim. Ne face placere sa daruim si poate ca asta stim sa facem cel mai bine... Suntem implinite atunci cand oamenii dragi noua sunt fericiti si daruim sau obtinem orice pentru ei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod