10 lucruri înfricoșătoare despre Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare populară despre care se zvonesc numeroase lucruri înfricoșătoare. Iată 10 dintre ele!
  • Care este adevărata semnificație a Halloween-ului?


Cuvântul Halloween datează din epoca medievală și este derivat din cuvintele "Holy" și "Saint", adică "Sfânt".

Halloween-ul este sărbătorit pe 31 octombrie și își are originile în Samhain, un festival păgân, care era cunoscut sub numele de "All Saints’ Day" sau "All Hallows Day", adică "Ziua Tuturor Sfinților", care este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Cu o zi înainte de Halloween, 30 octombrie, a avut loc o liturghie mare, care a fost numită "All Hallows Eve", adică "Ajunul Sfintelor". Halloween este prescurtarea celor trei cuvinte.

Cu ani în urmă, sfinții se îmbrăcau în costume și mergeau din ușă în ușă, de aici obiceiul celebrelor costume de Halloween.


Pe 31 octombrie, oamenii sărbătoresc prin petreceri, bomboane și vizionarea de filme înfricoșătoare.

  • 10 lucruri înfricoșătoare despre Halloween


Vrăjitoarele


Se crede că vrăjitoarele fac sacrificii în această zi, ele având puteri mult mai mari decât în restul anului.

De asemenea, pe 31 octombrie, rugăciunile sunt rostite pentru morți, aceștia căpătând puterea de a bântui.

Dovleacul sculptat



Oamenii au sculptat dovleci cu fețe înfricoșătoare și au pus și un felinar în ei.

Dovlecii aceia stăteau pe verandele oamenilor semnificând spiritul morților.

Costumele


Purtarea costumelor înfricoșătoare de Halloween vine de la scoțieni, care credeau că purtarea lor va îndepărta sau speria vecinii.

Decorarea pentru Halloween


Fiecare sărbătoare are tematica ei festivă.
Cu toate acestea, Halloween-ul o are pe cea mai înfricoșătoare. De la vrăjitoare care zboară pe mături, dovleci sculptați cu fețe înfricoșătoare, lilieci care zboară, pânze de păianjen și schema de culori de negru și portocaliu.

Drăgușori și fantome (Goblins and Ghosts)


Aceste nume înfricoșătoare provin de la fantomele morților care rătăceau noaptea pe străzi. Celții credeau că sufletele celor dragi își vor așeza un loc la masă, vor lăsa delicii la pragul ușii și vor aprinde lumânări pentru a-și găsi drumul înapoi în lumea spiritelor.

Trick or Treat


"Trick or Treat" sau "Ne dați ori nu ne dați" este o tradiție care vine de la americanii care s-au deghizat în costume și au mers din ușă în ușă cerând mâncare sau bomboane.
Astăzi, această tradiție este încă practicată, dar cu mai multă frică adăugată.

Samhainophobia


Frica de Halloween în care sufletele morților furioși ar veni din iad și vor rătăci pe străzi.

Pisici negre, păianjeni și lilieci


A vedea pisici negre, păianjeni și lilieci sunt superstiții. Se crede că întâlnirea cu o pisică neagră ar aduce ghinion, iar acest lucru datează încă din anii 1800. Acestea sunt, de asemenea, simboluri înfricoșătoare de Halloween și se crede că toate trei erau legate de vrăjitoare în Evul Mediu.

Filme de groază


Pe 31 octombrie, oamenii vizionează cele mai înfricoșătoare filme, cum ar fi Freddy Kruger (Nightmare on Elm Street), Thriller (Michael Jackson), Wrong Turn, Texas Chainsaw Massacre (2022), Escape the Undertaker (2021), Things Heard and Seen (2021), Harry Potter, Hubie Halloween (2020), The Binding (2020) și multe altele.

Vrăjitorie în noapte târziu


Se crede că vrăjitoarele practică vrăjitoria noaptea când toată lumea doarme.
Vrăjitoarele folosesc și o tablă Ouija pentru a vorbi cu spiritele, care nu sunt bune, ci rele. Vrăjitoarele evocă morții folosind tabla Ouija. Vrăjitoarele aruncă, de asemenea, magie neagră și cheamă spirite din morți. Vrăjitoarele sărbătoresc și Eve Samhain (Sfârșitul verii). În general, vrăjitoarele fac vrăji asupra oamenilor și caută să facă un sacrificiu uman.
 
 
 
Sursă: zodiachelps
 
18 Octombrie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod