Top 10 comedii. Sunt cele mai bune din toate timpurile!

8. Playtime (Jacques Tati, 1967) - foto sus

Comedia Playtime este unică. Folosind doar umorul de situație, te-ai fi astfeptat că să regăsești măcar o parte din gagurile ilustrilor predecesori în ale amuzamentului, mai ales al celui mut. Dar nimic nu e obișnuit în artă lui Tati. Situațiile comice sunt create după o rețetă unicat și cu mult studiu și migală. Sunetele au și ele o importantă uriașa în a obține efectul ridicolului. 


9. This Is Spinal Tap (Rob Reiner, 1984)

Se spune despre acest fals documentar despre rock (sau "rockumentary") că ţi se dezvăluie în altă lumină la fiecare vizionare. Filmul regizat de Rob Reiner urmăreşte aventurile extreme ale unui grup rock aflat în turneu în Statele Unite.
Dacă multe comedii sunt apreciate pentru poante şi gaguri, This is Spinal Tap a fost lăudat şi pentru regia excelentă şi montajul inspirat.


10. The General (Clyde Bruckman and Buster Keaton, 1926)

Considerat de critici drept cel mai bun film cu Buster Keaton, poreclit "matematicianul râsului" pentru figura sa glacială, "The General" este inclus în majoritatea topurilor americane ca unul dintre cele mai bune filme ale secolului al XX-lea. Johnny, mecanicul "Generalului", indragostit atat de locomotiva lui, cat si de frumoasa Annabelle Lee, nu este luat pe front la izbucnirea Razboiului Civil, fiind socotit mai util ca mecanic decat ca soldat.
Din pacate, Annabelle crede ca el nu pleaca la lupta din cauza lasitatii. Se va convinge insa de contrariul cand spionii unionisti o captureaza pe ea, impreuna cu locomotiva, iar Johnny nu pregeta sa-si salveze ambele iubiri.
30 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod