Senzaţional: Ce talentaţi sunt copiii cu handicap

Obişnuim să-i privim cu milă şi să ne întrebăm ce am putea face ca să-i ajutăm. Niciodată, însă, nu ne gândim că noi am putea fi cei care vom primi ajutor de la ei. Sunt oameni speciali, cu nevoi speciale, sunt oameni care demonstrează însă că pot fi mult mai puternici decât noi oamenii sănătoşi. Există exemple de copii care au reuşit să treacă peste handicapul pe care îl au şi ne încânte inimile cu talentul lor deosebit.
Obişnuim să-i privim cu milă şi să ne întrebăm ce am putea face ca să-i ajutăm. Niciodată, însă, nu ne gândim că noi am putea fi cei care vom primi ajutor de la ei. Sunt oameni speciali, cu nevoi speciale, sunt oameni care demonstrează însă că pot fi mult mai puternici decât noi, oamenii sănătoşi. Există exemple de copii care au reuşit să treacă peste handicapul pe care îl au şi să ne încânte inimile cu talentul lor deosebit.

Astăzi vom vorbi despre patru astfel de exemple.

Eduard Leancă, preferatul artiştilor


A cântat cu Pepe, cu Felicia Filip sau cu Niculina Stoican. Toată lumea este uimită de talentul deosebit al puştiului. Edi s-a născut în Gustăvaru, judeţul Olt, este nevăzător şi învaţă la Liceul pentru elevi cu deficienţe de vedere din Buzău.
Băiatul a câştigat prima ediţie a emisiunii "Vreau să fiu vedetă", difuzată acum câţiva ani de Antena 1. În anul 2008 a suferit o intervenţie chirurgicală în Mexic şi de atunci a început să zărească, dar nu poate fi considerat recuperat. Cu toate astea, băiatul îşi duce visul mai departe şi nu se lasă doborât de starea în care se află.



Bianca Urban şi-a întâlnit idolul


Tânăra are 18 ani, este nevăzătoare, cântă fenomenal, iar idolul ei este cântăreaţa Celia. În anul 2008, matinalii de la Antena 1 au reuşit să-i facă surpriza vieţii ei. A fost invitată în direct şi a cântat live alături de Celia. Momentul a fost savurat din plin atât de telespectatori, cât şi de cei din platou care au rămas muţi în faţa talentului cu care Bianca a interpretat piesa ei preferată, "Şoapte".


Răzvani şi Dani au descoperit-o pe Bianca Urban timpul unei acţiuni umanitare. Acolo le-a venit ideea de a-i face cunoştiinţă cu idolul ei.

Urmăreşte aici prestaţia celor două.


Adolescenta fără degete a uimit China


În cadrul emisiunii "Chinezii au talent", publicul a făcut cunoştinţă cu o puştoiacă de 17 ani care cântă perfect la pian piesele lui Clayderman. Până aici nimic ieşit din comun, dar dacă ţi-aş spune că adolescentei îi lipsesc degetele de la mâna dreaptă, atunci sigur această ştire devine extrem de interesantă.  Fără degetele de la mâna dreaptă, fata a venit pe scenă şi a cântat perfect "Souvenirs d'Enfance" a lui Richard Clayderman, o piesă care este destul de greu de interpretat şi cu toate cele 10 degete.





Liu Wei a înlocuit mâinile cu picioarele


Astăzi are 23 de ani şi în urmă cu 13 ani, după ce a atins din greşeala nişte cabluri de înaltă tensiune, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze ambele mâini. Condamnat să-şi trăiască tot restul vieţii fără mâini, Wei nu a renunţat la visele sale şi a învăţat să se descurce doar cu membrele inferioare, ba chiar să cânte la pian cu degetele de la picioare.

"Pentru cei ca mine există doar două variante. Una ar fi să-ţi abandonezi visele, ceea ce duce la o moarte sigură şi rapidă. A doua variantă este să te străduieşti şi să trăieşti o viaţă extraordinară, fără braţe", spune tânărul.
El a ales a doua variantă şi astăzi cântă exemplar la pian, ajutându-se de degetele de la picioare. Mai mult decât atât, trebuie precizat faptul că Liu Wei a fost autodidact, pentru că primul şi singurul profesor de pian la care a apelat l-a refuzat, spunându-i că nu poate să înveţe un infirm să cânte la pian.

7 Aprilie 2011
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 12 Apr 2011, 11:25
    sa cugetam

    astfel de copii te fac sa te gandesti de 2 ori inainte de a te plange de ceva legat de viata pe care o duci ...

    0
    0

  • mada pe 9 Apr 2011, 00:59
    superb articol

    superb articol! felicitari! inca o lectie de viata ...sa nu ne mai plangem atat si sa ii multumim lui Dumnezeu ca suntem sanatosi si intregi. unii dintre noi nici asa nu stiu ce sa fac cu viata lor si iata ca acesti oameni depun un efort inzecit, insustit sau poate chiar inmiit(dc imi este permisa aceasta expresie) sa poata face lucruri pe care noi le consideram banale. Felicitari inca o data, m-a impresionat f tare.

    3
    0

  • Dora pe 9 Apr 2011, 00:35
    parere

    Au spus si altii, in sfarsit un articol exceptional! Pacat ca este unicul in ultimele luni ale acestei autoare! De cand cu articolul despre uratenia unor vedete...Este exceptia care-ntareste regula... E pacat, ca arati ca se poate si totusi te ocupi de subiecte de doi bani. Acest gen de articole are nevoie Romania pentru a iesi la liman. Nu columbi, zavoriti, silicoane, botox si alde de-astea ca subiecte. Pentru acest articol, FELICITARI si tine-o tot asa.

    3
    0

  • Zamfir POP pe 8 Apr 2011, 16:55
    Defavorizati de soarta, invingatori!

    Cand am afirmat ca cele cinci bloguri ale mele nu valoreaza cat cel al lui Zolty, multi nu au inteles. Zolty: http://www.youtube.com/watch?v=BL6osYfRO28

    3
    0

  • ramonika000 pe 7 Apr 2011, 22:10
    Respect voua

    Acesti oameni sunt demni de respectul tuturor. Rar ne e dat sa intalnim persoane atat de minunate care in ciuda faptului ca viata a fost dura cu ele reusesc sa razbata si sa ne bucure pe cei din jur asa cum stiu. Poate ca asta e darul pe care Dumnezeu il ofera acestor oameni, un dar meritat pentru ca sunt puternici, doresc sa traiasca si stiu sa pretuiasca viata asa cum altii nu o fac chiar daca nu au nici o problema de sanatate. Cinste voua, oameni minunati! Ar trebui sa-i folosim drept exemplu si sa nu ne mai plangem ca suntem grasi, cu parul nu stiu cum desi l-am fi vrut altfel si sa intelegem ca ambalajul e mai putin important. Frumusetea e trecatoare azi poti fi frumos ca un zeu iar maine sa ai un accident si sa ajungi infirm, important e sa ai inima buna sa-ti pastrezi prietenii aproape si sa nu te plangi ca viata e grea atat timp cat poti face ceva sa-ti schimbi destinul.

    5
    0

  • Mihaela pe 7 Apr 2011, 20:59
    EXEMPLE

    Nu există oameni mai săraci decât cei care nu înţeleg cât de bogată le este viaţa !!! Aceşti OAMENI ne-au demonstrat-o !

    3
    0

  • Mihaela pe 7 Apr 2011, 18:19
    Impresionant

    Am ramas fara cuvinte in fata lor . Ei sunt adevarate exemple.Sunt emotionanti pana la lacrimi . Broavo lor si celor care au curajul sa isi urmeze visele indiferent de obstacole.

    2
    0

  • ade pe 7 Apr 2011, 16:32
    :)

    un articol bun , in sfarsit:) bravo

    3
    0

  • L'Atelier Bijou pe 7 Apr 2011, 15:48
    Bravo

    Acesti copii sunt cu adevarat deosebiti

    3
    0

  • Amy pe 7 Apr 2011, 11:23
    fara cuvine....

    ...acesti oameni demonstreaza ca noi ceilalti fara probleme fizice suntem defapt cei cu handicap...ei merg mai departe si isi indeplinesc visele multumindu-se cu ce au...in schimb noi ceilalti ne plangem la orice obstacol...m-au lasat fara cuvinte,toata stima si respectul meu si sunt un exemplu pt toti...brao...

    8
    0

  • elena_smile pe 7 Apr 2011, 11:19
    exemplele lumii intregi

    e uimitor...cata putere au copii acestia...tot respectul si iubirea din lume!

    6
    0

  • Trimi02 pe 7 Apr 2011, 08:33
    o plecaciune nu e deajuns

    Ma inclin in fata lor si nu e deajuns.Sunt niste titani adevarati.Ii ascult si nu mai pot vorbi...doar plang....

    11
    0

  • sarah pe 7 Apr 2011, 04:22
    finally...

    aveti si voi in sfarsit un articol interesant..nu ca ar excela prin limbaj..dar ati prezentat niste OAMENI!!!!

    3
    0

  • Tetis pe 6 Apr 2011, 23:42
    Divin

    Astfel de fiinte minunate te fac sa iti dai seama ca atata timp cat esti sanatos nu ai de ce sa te plangi. Restul necazurilor cum ar fi lipsa banilor,deceptiile amoroase,certurile cu seful sau kilogramele in plus,sunt doar niste fire de praf in fata lor. Ne pot fi profesori pentru viata.Putem invata de la ei foarte multe.In primul rand,putem invata sa traim cu sufletul,asa cum fac ei.Tot respectul si toata admiratia mea pentru acesti tineri si pentru toti cei ca ei.

    13
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod