Kate Winslet a pus monopol pe
premiile cinematografice in 2009

Pentru a sasea oara nominalizata la premiile Oscar, desemnata "Actrita anului" de Cercul Criticilor din Londra, castigatoare a doua Globuri de Aur, Kate Winslet poate spune fara rezerve ca aceasta este anul ei.
Pentru a sasea oara nominalizata la premiile Oscar, desemnata "Actrita anului" de Cercul Criticilor din Londra, castigatoare a doua Globuri de Aur, Kate Winslet poate spune fara rezerve ca acesta este anul ei. Criticii sustin ca succesul din 2009 ar putea fi o recompensa pe care ar primi-o Kate, dupa ce ani la rand a avut parte numai de nominalizari care nu s-au concretizat in premii.

Nu trebuie uitat faptul ca la numai 22 de ani, Kate Winslet a devenit cea mai tanara actrita care a primit doua nominalizari la Oscar, pentru prestatiile din "Ratiune si simtire" si "Titanic", stablind astfel un record. Acelasi lucru s-a intamplat, 11 ani mai tarziu - in 2007 - cand, la 31 de ani, primea 5 nominalizari la premiile Oscar, pentru filmul "Little Children". Anul acesta a obtinut un alt record, devenind cea mai tanara actrita nominalizata de 6 ori la premiile Oscar. Cei de la Telegraph spun ca daca nici de aceasta data nu primeste statuiete va fi trecuta pe lista "ratatilor" de la Hollywood, alaturi de Deborah Kerr, Thelma Ritter si Peter O'Tool, recordemeni la capitolul nominalizari.

2008-2009 au fost extrem de profilice pentru actrita de 33 de ani, atat la capitolul roluri jucate, cat si la capitolul premii castigate sau nominalizari. In 12 luni ea a reusit sa faca doua roluri de Oscar, Hannah Schimtz  ("Cititorul" - "The Reader") si April Wheeler ("Nonconformistii" - "Revolutionary Road"). Cele doua nominalizari pentru actrita au fost cu adevarat surprinzatoare, avand in vedere regula Oscarurilor care nu permite ca un actor sa aiba doua propuneri la aceeasi categorie, in acelasi an.

Asta da capital de imagine, ar spune rautacioasii!  

"A fost o perioada intensa pentru mine. Am 33 de ani si vad ca primesc din ce in ce mai multe roluri. Acest lucru imi da incredere in mine si ma face sa cred ca devin din ce in ce mai puternica. Sunt mandra ca am avut ocazia sa joc doua roluri in mai putin de un an. A fost o adevarata provocare", declara Winslet intr-un interviu acordat lui Paul Byrne si postat pe Movies.ie.
 

Pentru "The Reader" a fost in Germania cu familia


Multe dintre cadre au fost filmate in Germania si, pentru ca timp de 5 luni Winslet a fost plecata de acasa, presa a speculat ca nu este o mama buna. Insa, surpriza! Nu a fost chiar asa!

"Atunci cand am aflat ca o sa fiu atat de mult timp plecata de acasa, le-am pus o conditie producatorilor. 2 saptamani stateam singura si 2 saptamani stateam alaturi de copii si de sot, care veneau la mine. Slava Domnului ca sunt in postura sa pun conditii", a spus actrita. "Chiar si doua saptamani departe de ei a insemnat o vesnicie. Nu mi-as lasa copiii singuri 5 luni de zile pentru nimic in lume", a concis aceasta.

In aceasta pelicula, Kate Winslet a interpretat rolul nemtoaicei Hannah Schmitz, o doamna care se indragosteste iremediabil de Michael Berg, tanar care ar putea sa-i fie fiu. "Sunt incredibil de fericita ca am fost nominalizata pentru acest rol", le declara Winslet celor de la Telegraph. “Am fost foarte norocoasa ca am primit rolul lui Hannah Schimtz care va ramane poate cea mai mare provocarea a carierei mele", considera ea. De asemenea, actrita sustine ca acest rol a ajutat-o sa se inteleaga si sa se descopere pe ea insasi. "Fiecare zi venea cu ceva nou, cu ceva misterios, cu ceva surprinzator, dar si greu in acelasi timp", a declarat Winslet in interviu.  

"Nonconformistii", un alt film in care s-a remarcat


Dupa 12 ani de la succesul pe care l-au avut in "Titanic", Kate Winslet si Leonardo Di Caprio s-au intalnit din nou pe marile ecrane. Aici, Kate Winslet a interpretat rolul April Wheeler, o femeie care s-a dedicat in totalitate vietii de familie, uitand de visul pe care l-a avut dintotdeauna, acela de a deveni actrita. "Este o poveste despre visele nerealizate, despre cum poate un om sa se convinga ca este fericit atunci cand nu este adevarat", spune Winslet.

Personajul a putut fi construit foarte usor daca stam sa ne gandim ca actiunea se intampla in anii '50, atunci cand statutul femeii era altul. Putine au fost acele femei care au reusit sa-si construiasca o cariera in acele vremuri. Si asta, din cauza mentalitatii oamenilor.

"A fost un rol incredibil, care a presupus foarte multa munca. Faptul ca regizorul filmului a fost sotul meu (n.r. Sam Mendes) a fost iarasi un lucru incredibil care s-a intamplat. Mi-am dorit dintotdeauna sa lucrez cu el, mi-am dorit dintotdeauna sa cunosc aceasta latura a lui. Il respect foarte mult asa cum respect si aceasta productie", mai spune actrita. Kate a declarat chiar ca dupa aceasta experienta a reusit sa afle mult mai multe lucruri despre sotul ei.

6 Februarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod