Gustavo Russo, celebrul dansator de tango, vine in Romania

Cine este regizorul show-ului si cine este responsabil de partea muzicala?


Regizorul acestui show sunt eu, iar persoana responsabila de partea muzicala este Roberto Santocono, directorul meu muzical.

Ce fel de muzica iti place sa asculti si ce artisti preferi?


Am un repertoriu larg de muzica pe care imi place sa il ascult. Incepand cu Chopin si pana la Bob Marley, de la Santana, Paco de Lucia la Glenn Miller si, bineinteles, Tango, imi place sa traiesc experienta senzoriala si mentala a vibratiilor unei muzici bune.

In Argentina esti considerat un erou. Ce parere ai despre acest statut?

 
Nu cred in acest gen de titulaturi. Imi place sa cred ca sunt iubit pentru ca ofer calitate, experiente placute ochiului si spiritului si ca incerc sa fac totul pentru public.



"Te exprimi cu ajutorul corpului, dar avand ca si ghizi mintea si sufletul"

Care sunt calitatile de care ai nevoie pentru a fi un bun dansator?


Pentru a fi un bun dansator trebuie sa ai un corp privilegiat, sa muncesti multe ore pe zi, antrenandu-te, studiind, incercand mereu sa depasesti orice realizare si calificativ. Dar, peste toate acestea, trebuie sa iubesti cu toata taria ceea ce faci.

De ce este important sa dansezi?


Oamenii au nevoie sa isi exprime intr-un fel sau altul sentimentele care ii definesc. Iar arta este o metoda de exprimare.
Dansul iti ofera posibilitatea de a te exprima cu ajutorul corpului, dar avand ca si ghizi mintea si sufletul. Ce poate fi mai minunat de atat?   


Ce parere ai despre coregrafia din Romania? Cunosti vreun dansator roman?


Nu cunosc inca nici un coregraf roman si stiu destul de putine lucruri despre dansurile traditionale romanesti. Insa, sper sa am posibilitatea de a afla mai multe despre voi si despre marile talente pe care am auzit ca le aveti.

"Tangoul este un foc nestins, nascut din relatia intima care se formeaza intre dansatori, o pasiune de necontrolat dintre un barbat si o femeie", defineste Gustavo Russo dansul cu care a fermecat milioane de oameni din toata lumea.

Mai multe informatii:

Spectacolul "Tango Seduccion", in Romania


19 Martie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod