Atentie cinefili se apropie Premiile Gopo!

Organizatorii au promis ca cei prezenti la Studio Fratelli, acolo unde se va desfasura Gala, vor avea parte de multe surprize. Daca pe majoritatea nu ni le-au dezvaluit, am aflat totusi ca anul acesta se va inregistra o premiera. Pentru prima data, Asociatia Romanian Society of Cinematographers va acorda un premiu in deschiderea evenimentului propriu-zis. RCS este o organizatie a directorilor de imagine din Romania care vor acorda trofeul unui profesionist in domeniu. "Functionam de mai bine de un an si suntem oameni care am lucrat la cel putin un film de fictiune", a spus Florin Mihailescu, membru fondator al RCS.

Nu trebuie uitat un alt premiu foarte important care se va decerna la aceasta editie, este vorba de "Premiul pentru intreaga activitate". Avand in vedere ca acest premiu este obtinut de pelicula cu cel mai mare succes de box-office in 2008, nu mai este o surpriza pentru nimeni ca "Supravietuitorul" va fi cel ales.

 

Cateva cuvinte despre membrii juriului...


Unul dintre cei mai cunoscuti regizori de film documentar din Romania, Laurentiu Damian preda, din 1990, regie de film la UNATC "I.L. Caragiale". Pe la cursurile lui au trecut personalitati ca Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Cristian Nemescu, Cristian Mungiu sau Corneliu Porumboiu. In 1992 a semnat regia filmului de lung metraj "Ramanerea", iar in 1999 s-a ocupat de scurt metrajul "Atata liniste-i in jur". Acesta din urma fiind recompensat de catre Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), cu marele premiu.

"Sex Traffic", "A Perfect Match", "Die Zweite Frau" sau "Legaturi bolnavicioase". Ce au in comun aceste pelicule? Prestatia nemaipomenita a Mariei Popistasu, actrita care a fost inclusa in programul Academiei Europene de Film Shooting Stars.

Magda Mihailescu, unul dintre cei mai cunoscuti critici de film din Romania, care a scris materiale de la cele mai prestigioase festivaluri de film din lume, materiale care au aparut in publicatii ca: Adevarul, Gandul sau Observatorul Cultural. In plus, Magda Mihailescu scrie si carti, cel mai recent volum semnat de ea se numeste "Aceste gioconde fara suras" si ii este dedicat regizoarei Malvina Ursianu.

Din 2000 este responsabil pentru programele culturale ale Institutului Francez la Bucuresti, este critic de film si presedintele Asociatiei Culturale Eastenest. De asemenea, Laurentiu Bratan - caci despre el este vorba - este presedintele Festivalului International de Film de Animatie Anim'est.

Florin Mihailescu a semnat imaginea a peste 25 de filme de lung metraj, printre care se numara: "Mere Rosii", "Secvente", "Duios Anastasia trecea" sau "De ce trag clopotele, Mitica?".

Gala de premiere va avea loc pe 2 martie, in Club Fratteli.

Da click pentru a vedea lista completa a nominalizatilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod