Toronto, inundat! Nu numai Bucureştiul are probleme cu infrastructura

Oamenii de la TTC aruncau apa cu lopețile (ceva asemănător) de pe peron pe șine, iar linia pe direcția sud-nord era deja oprită. Am avut noroc că am plecat atunci pentru că am aflat că au

Oamenii de la TTC aruncau apa cu lopețile (ceva asemănător) de pe peron pe șine, iar linia pe direcția sud-nord era deja oprită. Am avut noroc că am plecat atunci pentru că am aflat că au rămas oamenii blocați în trafic cu orele apoi. S-au inundat basement-uri, oamenii au rămas blocați în mașini, mașinile blocate în apa și tot așa. În Mississauga 80% din locuințe au rămas fără curent electric. Bob ieri plecase la sală și când a ajuns, la YMCA-ul din North York nu era curent și a trebuit să se întoarcă.

A făcut două ore pe drum înapoi, în trafic, pentru că nu funcționau semafoarele.

Azi dimineață, înainte de a pleca la muncă n-am apucat să mă uit pe știri că dacă mă uităm nu mai plecăm nicăieri. Eu aveam și curent, și internet, și tot. Doar că la Jane Station ne-au dat pe toți jos din metrou și au pus la dispoziție spre Kipling niște autobuze pentru situații de urgență, că să ajute miile de commuters să ajungă la lucru. Am întârziat vreo oră. Când am ajuns la muncă, toată zona era out of power.
Nu am lucrat nimic pentru că nu mergeau nici calculatoarele, nici telefoanele. Eu rămăsesem fără cafea și abia așteptăm să ajung la lucru să merg să îmi iau una. Doar că niciun magazin din zonă nu funcționa. Plecasem să-mi iau și m-am întâlnit pe drum cu o colegă care mi-a zis să nu mă mai duc nicăieri că mă duc degeaba. (Ea mi-a spus că i s-a inundat puțin subsolul, că nu a avut lumina toată noaptea și că a folosit lumânări. Romantic, zic, eh?). Văzusem însă niște femei cu cafele în mână și le-am întrebat de unde le-au luat.
Era un singur magazin care vindea cafea. Cash only. Puseseră oale cu apa la fiert pe un aragaz. Era o coadă la cafea cum n-am văzut în viață mea.

E prima data când văd, pe timp de vară, așa ceva. O singură data am mai văzut un balamuc creat de vreme, asta iarnă însă.  Și directorul de la TTC a declarat că situația trebuie tratată că un "summer snow day."

Citiți mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod