Ce trebuie să știi despre Canada

Din categoria Știați că..., există o sumedenie de lucruri interesante privitoare la Canada, pe care nici măcar canadienii nu le cunosc pe deplin. O infografie realizată de NeoMan Studio in

Din categoria Știați că..., există o sumedenie de lucruri interesante privitoare la Canada, pe care nici măcar canadienii nu le cunosc pe deplin. O infografie realizată de NeoMan Studio in Manchester, Marea Britanie, prezintă peste 50 de astfel de chestiuni care ar putea fi interesante pentru cei care vor să călătorească în această țară și chiar pentru cei care trăiesc în Canada.

Potrivit acestei infografii, o treime din teritoriul Canadei este acoperit de păduri și are mai multe lacuri decât toate celelalte țări ale lumii la un loc.

Datorită acestei "înfățisări" naturale, canadienii s-au obișnuit să iasă foarte mult în natură, distracțiile outdoor fiind aici extrem de populare, la fel ca și pescuitul.

Trei sferturi din cantitatea de sirop de arțar existentă în lume este produsă în provincia canadiană, Quebec. Siropul de arțar este prezent în toate magazinele canadiene, la fel ca și altfel de derivate, cum ar fi zahărul din arțar sau tot felul de preparate umplute cu creme făcute din sirop de arțar.

Și dacă tot veni vorba de mâncare, tot Canada are cele mai multe gogoșerii pe cap de locuitor din lume. Cafenelele de tip Tim Hortons sau Starbucks sunt foarte populare, de aici oamenii luând la pachet și vestitele gogoașe. Este contra specificului național să vezi oameni stând la cafenea și sporovăială precum italienii sau francezii, dar este extrem de familiar să-i vezi pe toti umblând pe stradă cu cafelele în mână.

Un alt lucru interesant despre canadieni ar fi că unul din cinci sunt născuți în altă țară, Canada punând și bazele ideii de multiculturalism.

Este țara din G20 unde este cel mai bine să fii femeie. Există și o glumă, deși nu departe de adevăr, potrivit căreia canadienii protejează întâi copiii, apoi animalele, femeile, bărbații de culoare și abia la final, bărbații albi. Citiți mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod