Vedetele dublează filmele pentru copii

Copiii sunt spectatori fideli ai cinematografelor și urmăresc cu interes filmele de animație. Dublajul filmelor este o activitate care oferă actorilor posibilitatea să își împrumute vocile. Nu e uşor să creezi farmecul pe care îl degajă filmele de desene animate, actorii nu interpreteaza roluri însă ajung vocea unor personaje iubite și recunoscute de cei mici.
Actorii aleg să lucreze si în spatele camerelor de filmat, iar producțiile americane au în distribuție nume sonore ca  Brad Pitt, Robert de Niro, Sandra Bullock, Michelle Pfeiffer, Ralph Fiennes, Helen Mirren, Steve MartinEddie Murphy şi Antonio Banderas

Și în Romania sunt mulți actori, cântăreți și vedete de televiune care își “împrumută” vocea. Lorenada, Ioana Ginghină, Valentin Teodosiu,  Cabral, Andreea Marin, Dana Rogoz, JoJo, Horia Brenciu și Pavel Bartoș sunt numai câteva nume care au dat viață unor personaje simpatice și cunoscute.

Filmele de  animație se află sub imperativul autenticității vocilor personajelor originale, iar firmele specializate au misiunea de a căuta și găsi vocea potrivită originalului.
Procesul este extrem de migălos: se realizează casting-uri de voce, se dau probe, se trimit casete demo producătorilor și apoi se selectează vocile care rămân în distribuția finală.

Un casting inedit are loc la Cinema City în luna septembrie. Se caută copii talentați, iar  zece fete și băieți vor fi aleși pentru a da o probă de studio și apoi să dubleze personajul din filmul de animație al sezonului – “Crăiasa Zăpezii 3D”. Părinții își pot înscrie  copiii pentru proba de voce pe platform micilevocimari.cinema-city.ro.
Proba va consta în dublarea unui personaj din filmele „Pene Galbene 3D”, „Mune: Gardianul Lunii 3D”, „Blinky Bill: Koala cel poznaș 3D” și „Albinuța Maya 3D”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod