Trompetistul Avishai Cohen prezintă Into the Silence, în concert la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă concertul trompetistului Avishai Cohen, în da-ta de 15 noimebrie, la Sala Radio din București.
Concertul face parte din turneul de promovare al mult așteptatului album Into the Si-lence, lansat în februaria 2016, sub egida ECM.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de către prestigioasa publicație DownBeat Jazz Magazine – Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce posedă un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum și un activ șef de formatie sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind "un trompetist extravagant și înzestrat, relaxat și sentimental...
combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul", în timp ce Chicago Reader l-a considerat "probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe lângă aclamata activitatea muzicală cu trioul Triveni, trompetistul înregistreaza și susține turnee mondiale alături de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - bandul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și fratele saxofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afiș la Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, în ianuarie 2012.
Din 2015, Avishai Cohen a fost numit și director artistic al Festivalului Internațional de Jazz de la Ierusalim.

Despre Into the Silence

În februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat și a început turneul de promovare pentru mult așteptatul și unanim aclamatul album ECM “Into the Silence”, produs de Manfred Eicher. O colecție de compoziții expansive și impresioniste pentru quartet de jazz (trompetă, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe câteva piese), “Into the Silence” reprezintă o reflecție asupra momentelor finale ale vietii tatălui sau, David, cu o remarcabilă reținere, grație și umilinţă.

În seara de 15 noiembrie, pe scena Sălii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yonathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake - baterie;


Biletele se găsesc pe iabilet.ro.

Facebook:
https://www.facebook.com/events/1808207062760051/


Organizator  Jazz Syndicate Live Sessions
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod