Tehnologia te ajută să ții pasul cu ce este important în trafic

Gadget-urile sunt de mult accesorii care completează stilul unei femei, iar utilitatea lor este suplimentată de afinitatea pentru design, mai ales când vorbim de o maşină în întregul ei... Astăzi, nu e o surpriză că doamnele țin pasul cu tot ce este nou, iar tehnologia nu face excepţie.
Dar ce se întamplă în trafic? Cauți ceva pe telefon cât stai la semafor și ”surpriză!” tocmai când ai nevoie de mai mult timp, culoarea roșie durează atât de puțin... Pentru asfel de situații (și nu numai)  a fost gândit un sistem care te ajută să fii conectată în trafic cu tot ceea ce este important. Nivelul de dezvoltare la care au ajuns funcţiile de entertainment, informare şi asistare la condus disponibile pe maşini este ideal demonstrat de noul Opel Insignia.

Pe lângă designul super elegant, modelul vine cu sistemul de infotainment IntelliLink, ce permite utilizatorului unui smartphone să păstreze în permanenţă accesul la ceea ce contează: muzica din telefon, filmele stocate, fotografiile realizate, datele de contact ale celor cu care comunică şi posibilitatea de a îi apela rapid şi fără riscuri în trafic. Da, poţi continua să asculţi muzica din telefon în maşină, printr-o conexiune Bluetooth intuitivă pe care trebuie să o realizezi o singură dată, încât să poţi uita de CD-uri.

5,3 de milioane de români se conectează la internet cel puţin o dată pe lună folosind telefonul mobil sau tableta, conform studiului realizat de agentia de cercetare Gemius.
Cu 2,5 milioane de femei în această categorie, doamnele sunt aproape la fel de active în această latură a tehnologiei precum bărbaţii.  Mai mult, numărul românilor care accesează zilnic internetul de pe un dispozitiv mobil este de aproape 3 milioane. Ponderea se păstrează echilibrată şi în cazul lor: dintre aceştia 46,5% sunt femei, iar 53,5% sunt bărbaţi. Iată cât de relevante au devenit telefoanele inteligente sau tabletele pentru românce.  Cum pot fi însă exploatate aceste instrumente pentru a folosi şi la volan? În condiţiile în care tehnologia este atât de prezentă în activitatea femeilor ancorate în viața dinamică, modelele Opel integrează funcţii le ce permit să nu resimtă tranziţia odată aflate în maşină: dacă nu mai pot butona direct laptopul, tableta sau telefonul, în maşina Opel pe care o conduc au în continuare acces la aplicaţii esenţiale.
Telefonat, dictat sms-uri sau dialogul cu Siri familiar utilizatoarelor iPhone – toate sunt posibile.

Maşina aduce însă numeroase alte funcţii care fac viaţa şoferului sau şoferiţei o călătorie de plăcere... Insignia răspunde la comenzi vocale, iar alte funcţii includ opţiuni precum scrierea de mână a destinaţiilor pentru navigaţie, însă lucrurile nu se opresc aici...  Schimbarea benzii sau depăşirea se soldează uneori cu claxoanele colegilor de trafic? Asta se poate întâmpla pentru că o maşină se află în unchiul mort, dar nu se va mai întâmpla cu Opel Insignia, pentru că oglinda laterala va afişa semnul unei maşini luminate atunci când nu este posibilă schimbarea benzii. Imediat ce lumina nu mai este vizibilă, poţi realiza mutarea dorită. Traficul e obositor şi necesită concentrare... dacă nu ai activat funcţia care permite păstrarea unei distanţe sigure faţă de maşina din faţă.

Ce mai face această opţiune a Insignia? Îţi pune maşina în mişcare când cea din faţă a pornit de pe loc, acţiune super utilă la semafor, desigur.  Nici semnele de circulaţie nu sunt o lectură uşoară în oraşul aglomerat, însă Insignia le redă pe display imediat ce camera video le-a citit.
Cameră video care este utilă şi la parcare: ecranul color îţi arată şi ceea ce nu poţi vedea din scaunul şoferului   şi, virtual, direcţia pe care se va deplasa aceasta în funcţie de poziţia volanului. Căutarea cheii în geantă nu mai este necesară: dacă o ai asupra ta, maşina se deschide, iar butonul de start de pe bord asigură pornirea Insignia.  Altceva? Doar presiunea în roţi, ca să ştii când trebuie intervenit, numărul de kilometri de parcurs până la următoarea vizită la service şi multe, multe alte lucruri care te transformă într-un expert auto.

Ce nu face această maşină? Nu poate face shopping în locul tău însă, chiar dacă ar exista, această funcţie ar trebui dezactivată!

Eveniment naţional dedicat testării Insignia

În Bucureşti, Piaţa Constituţiei se va transforma Sâmbătă, 9 Noiembrie, în showroom Opel şi punct de pornire pentru drive teste.
Acţiunea este precedată de un concert Horia Brenciu în seara zilei de 8 noiembrie, începând cu ora 19:00,  desfăşurat tot în acelaşi spaţiu şi deschis, de asemenea, publicului larg.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod