6 trucuri ca să te îmbraci corect toamna ca să nu răceşti

Adaptarea vestimentaţiei la vremea de afară este cel mai simplu mod prin care poţi face faţă mai uşor schimbărilor de temperatură. Cum bolile de sezon sunt mai frecvente toamna, este bine să te îmbraci corespunzător, pentru ca organismul tău să fie protejat de frig şi umezeală.

Înainte să vezi ce trucuri ar trebui să pui în practică, este bine să ştii că frigul toamnei nu este principalul vinovat pentru apariţia răcelii, ci umezeala din aer. Desigur, frigul are şi el o parte din vină, întrucât favorizează rezistenţa virusurilor.

1. Investeşte într-un palton stilat, din material de calitate

Temperaturile scăzute din timpul toamnei sunt un motiv numai bun pentru a te determina să investeşti într-un palton stilat, confecţionat din materiale de calitate.
Haina ar trebui să împiedice pierderea căldurii corpului, aşa că asigură-te că este bine căptuşită.

2. Poartă haine potrivite pentru interior şi exterior

Pe vreme rece, poate că ai tendinţa să pui pe tine cea mai groasă bluză, însă aceasta nu este cea mai bună soluţie. Afară îţi va prinde bine, deoarece îţi va ţine de cald, dar în interior te va face să transpiri şi să te simţi sufocată. Aşadar, un truc simplu si util pentru a te îmbraca exemplar toamna este să pui pe tine un tricou sau o bluză basic şi un pulover mai gros, pe care îl poţi da jos atunci când simţi că îţi este prea cald.

În acest fel, atunci când vei ieşi în frigul de afară, diferenţa de temperatura dintre corp şi aer nu va fi atât de mare.

3.
Protejează-ţi gâtul cu un şal sau o eşarfă


Gâtul dezgolit şi încheieturile mâinii sunt locurile perfecte prin care se pierde căldura corpului şi pe unde frigul are acces liber la piele. Toamna, este bine să te protejezi de răceală cu o eşarfă sau un şal.

Acest accesoriu îţi va conferi o stare de confort termic şi te va ajuta să-ţi revitalizezi ţinuta. În plus, eşarfa poate fi folosită şi pentru acoperirea nasului atunci când cineva din preajma ta strănută sau tuşeşte.

După cum ştii, virusul răcelii se răspândeşte foarte uşor prin strănut, aşa că profită de prezenţa accesoriilor vestimentare.

4.
Poartă o încălţăminte impermeabilă


În timpul toamnei, vremea poate fi capricioasă, iar ploile sau chiar lapoviţa devin fenomene obişnuite. În aceste condiţii, pentru a te feri de răceală ai nevoie de ghete sau de cizme impermeabile, care să împiedice umezeala să ajungă la piele.

5. Poartă dresuri pe sub pantaloni

Jeanşii nu sunt deloc călduroşi, ba chiar determină pierderea căldurii corporale. Aşa ajungi să ai senzaţii de frig şi să tremuri în timp ce stai pe loc sau te deplasezi. Cel mai bine ar fi să porţi o pereche de dresuri pe dedesubt, pentru a avea un plus de confort. Ştiai că atunci când tremuri de frig organismul pierde o cantitate mare de căldură, iar sistemul imunitar devine vulnerabil în faţa virusurilor?

6.
Alege alte accesorii pentru vremea rece


Dacă vremea de toamnă nu este deloc prietenoasă, ar fi bine să ai la îndemână şi alte accesorii vestimentare, cum ar fi bentita cu protecţie pentru urechi, manusile şi fesul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod