SEARĂ ELVEŢIANĂ LA SALA RADIO, cu dirijorul KASPAR ZEHNDER şi violoncelistul RĂZVAN SUMA

Miercuri, 22 aprilie (19.00), Orchestra de Cameră Radio prezintă un eveniment special - O SEARĂ MUZICALĂ ELVEŢIANĂ, un frumos concert simfonic derulat în întregime sub auspiciile ţării cantoanelor, extrem de cunoscută pentru numeroasele sale valori, câteva dintre punctele „forte” fiind ceasurile şi precizia lor sau... ciocolata!

Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului elveţian KASPAR ZEHNDER, director artistic al Festivalului estival Murten Classics (din 1999) şi director muzical al Orchestrei Simfonice elveţiene Bienne/Soleure (din 2012).

După un remarcabil debutul la Teatrul La Scala din Milano în octombrie 2007, Kaspar Zehnder a fost invitat să dirijeze Orchestra Naţională din Montpellier, Filarmonica Slovacă, Orchestra Simfonică din Lucerna, Orchestra Naţională Ile-de-France, English Chamber Orchestra, Filarmonicile din  Praga şi Brno, Orchestra Radio Varşovia, Filarmonica Naţională din Lituania etc.

A fost  dirijor titular al Filarmonicii din Praga (2005-2008) şi director muzical al Centrului Paul Klee din Berna (2005 – 2012), unde în prezent este flautist şi dirijor al Ansamblului Paul Klee. Pe parcursul stagiunii 2014-2015, este invitat să dirijeze ansamblul Kremerata Baltica la Teatrul Châtelet din Paris; English Chamber Orchestra într-un concert de gală în prezenţa A.S.R. Prinţul Charles; opera Răpirea din Serai de Mozart la Opera din Metz, iar la Auditorio Nacional din Madrid va apărea alături de tenorul Joseph Calleja.

Kaspar Zehnder a fost permanent un ambasador al culturii muzicale elveţiene, în programele sale regăsindu-se lucrări ale compatrioţilor săi, concertul de la Sala Radio fiind şi el încadrat în această categorie de evenimente.
Astfel, veţi asculta două partituri semnate de doi compozitori elveţieni care au marcat domeniul muzical în prima jumătate a sec. XX: Arthur Honegger - Concert pentru violoncel şi orchestră şi Frank Martin - Concert pentru şapte instrumente de suflat, timpani, percuţie şi coarde.

Evenimentul va fi un prilej de a-l revedea pe unul dintre cei mai apreciaţi şi mai cunoscuţi violoncelişti români: RĂZVAN SUMA, a cărui legătura cu acest concert derulat sub auspicii elveţiene nu este întâmplătoare! În august 2014, Răzvan Suma a fost invitat pentru a doua oară să cânte la Festivalul Murten Classics (Elveţia).



Şi cum precizia ceasurilor elveţiene este legendară, repertoriul serii va cuprinde şi Simfonia nr.

101, supranumită Ceasul, creaţie a lui Haydn. Într-o frumoasă idee de dialog muzical intercultural, programul serii include şi o lucrare enesciană: Două intermezzi pentru orchestră de coarde.

Evenimentul se derulează cu sprijinul: Swiss Sponsors’ Fund - Axpo, Holcim, Nestlé, Novartis, Fidexpert, Geberit, KPMG și Roche.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod