Paula Seling marturiseste dorul sau de Maramures si devine noua ambasadoare Iutta a campaniei „Dor de romanesc”

Paula Seling, o voce si o prezenta feminina remarcabila, se alatura campaniei initiata de brandul Iutta ca Ambasadoare a Maramuresului pentru a strange dorurile romanilor pe noua platforma www.dorderomanesc.ro. Proiectul de mare anvergura se desfasoara pe o perioada de 10 saptamani iar participantii vor avea sansa sa castige marele premiu ce consta in geanta de voiaj „Dor calator”, creata special cu aceasta ocazie, si invitatia de a participa la un tur fotografic al tarii de 10 zile.
Artista, nascuta in Baia Mare, marturiseste cu sinceritate dorul sau de Maramures si influenta acestui loc natal ce ii ofera constant o sursa de inspiratie. Vocea sa duioasa se afla sub amprenta dorului de acasa, pe care il transpune vibrant prin cantecele sale.

”Dorul pentru mine este sentimentul generator de arta, de muzica, de bucurie, de incantarea de a fi. Pentru mine dorul de casa este foarte puternic. Intotdeauna ma gandesc la locurile unde am copilarit si incerc sa fac tot ce e in jurul meu sa semene cu acel loc.”,  povesteste Paula Seling.

Acestui proiect i se vor alatura pe parcurs 10 ambasadoare pentru cele 10 regiuni ale tarii – femei cu valori inradacinate, ce poarta in suflet meleagurile natale si imbina traditia cu modernitatea.
Astfel, fiecarei regiuni si reprezentate li se va dedica cate o saptamana plina de povesti si doruri. Campania "Dor de romanesc" a pornit nu intamplator cu Ambasadoarea Olteniei, Eglantina Becheru, o femeie de o eleganta innascuta, care aduce cu ea de pe meleagurile gorjene ceva din maretia creatoare a lui Brancusi, ce a inspirat prin creatiile sale brandul Iutta inca de la lansare. Oltenia a fost urmata de Basarabia-sora, care a avut-o in centru pe jurnalista si producatoarea Nata Albot, organizatoarea numeroaselor festivaluri ce au ca obiectiv comun promovarea traditiilor romanesti in Republica Moldova.
In prezent, proiectul celebreaza Maramuresul prin intermediul ambasadoarei sale, Paula Seling.

Cateva din dorurile impartasite de participantii campaniei pana acum:

·         ”Mi-e dor de serile copilariei la bunica, de mirosul de iarba proaspata si taraitul greierilor. De parfumul teilor batrani de la poarta. De inventivitatea cu care noi, copiii, incercam sa descoperim lumea si sa ne luam la intrecere in intrebari mestesugite. Si de oameni frumosi, cu palme batrane si riduri pe frunte, dar cu suflet curat si buze ce rostesc cuvinte intelepte.
Claudia, Oltenia

·         ”Dor de Chisinau toamna, cand se imbraca de sarbatoare pentru ziua orasului, cu miros de must si frunze uscate, de castanii ce strajuiesc de o parte si de alta bulevardele lui. ” 
Andreea, Basarabia

Cititorii sunt invitati sa acceseze platforma www.dorderomanesc.ro sa afle mai multe detalii despre campanie, sa citeasca cat mai multe povesti autentice din toate zonele geografice ale Romaniei si Basarabiei, dar mai ales sa isi impartaseasca, la randul lor, dorul.
Care e dorul tau?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod